Salgótarján

2018.08.16. 19:07

A Balassi könyvtárban vertek tábort a gyerekek

Nyári tábort rendezett a Balassi Bálint Megyei Könyvtár alsó tagozatos és óvodás gyermekeknek.

P. K.

Fotó: NMH

Az intézményben évek óta hagyomány már, hogy a vakáció ideje alatt is programokkal kedveskednek a legfiatalabb látogatóknak. A könyvtárvezetés célja az ingyenes foglalkozásokkal az volt, hogy a gyermekek tartalmas elfoglaltságot találjanak maguknak a szünidő végén is.

A legtöbb apróság nagyszüleivel közösen érkezett a helyszínre, hogy a kreatív percek alatt szebbnél szebb alkotásokat készítsenek. Ezen kívül az intézményvezetés közvetett formában az olvasást is népszerűsíteni kívánta a táborozók körében, hiszen a foglalkozásokon szerzett örömteli pillanatok később is visszacsábítják a gyermekeket a könyvtár falai közé.

A kézműveskedésben a gyermekkönyvtárosok segítették az érdeklődőket, így a helyszínen különböző technikákkal és tevékenységi formákkal is megismerkedhettek a kisgyermekes családok. A látogatókat a tábor igazi közösséggé kovácsolta. A rendszeres programok szeptember elején indulnak be újra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában