2025.01.13. 12:51
Dubai csoki! Mi lesz a következő szint?
Még karácsony előtt robbant be a legújabb édességőrület. A dubai csoki pisztáciás ízvilágával szinte pillanatok alatt meghódította hazánkat is, olyannyira, hogy croissant-t, sőt! Már pizzát is megédesítettek a csokoládé különlegesség receptje alapján. Vajon mi lesz a következő szint?
Az arab város cukrászmestereinek fejéből kipattant ötlet felbukkant, majd szinte azon nyomban „bestseller” lett az interneten. A dubai csoki készítőinek célja az volt, hogy megalkossák a világ legfényűzőbb csokoládéját, amely nem csupán ízében, hanem megjelenésében is kiemelkedik. A sikerük teljesen egyértelmű, hiszen hiába mérik kis híján „aranyáron” az édességet, amint kikerült a boltok polcaira, a vásárlók vitték, mint a cukrot.

Forrás: MW/Illusztráció
Egyre furcsább formákban bukkan fel a dubai csoki
Azóta pedig csak tovább gyűrűzött az „édes őrület”. Egyre több cukrászdában került az üvegpult mögé a finomság, illetve sokakban felvetődött az a kérdés is, hogy vajon otthon is elkészíthető-e az ízbimbókat kényeztető, pisztáciás ínyencség… és itt még nem ért véget a történet. A legújabb trend, hogy egyre furcsább „helyeken” bukkan fel a dubai csoki. Olvastam, hogy van ahol croissant-t ízesítettek vele, amit teljesen meg is értettem.
Mi lesz a következő?
Miért is ne, hiszen a falatnyi sütemények amúgy is gyakran rejtenek édes tölteléket. Ezután viszont szembe jött velem valami, ami szinte sokkolt: a dubai csokis pizza. Persze, ízlések és pofonok, illetve azt sem vonom kétségbe, hogy azonnal rabul ejtő, jól harmonizálható ízvilágot képez ez utóbbi különlegesség. Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés: „Mi lesz a következő szint?” Nyáron a strandon vajon a sajtos-tejfölös lángos mellé tudunk majd egy dubai csokisat is kérni, vagy a töltött káposztára fog a tejföl helyett pisztáciás krém kerülni?