2024.08.28. 12:55
Lecsó és csocsó: ebéd rotyogott az etesi gyerekek kondérjában, magukra főztek
Mennyei illatok szálltak pénteken az etesi Kilátó Tanoda konyhájában, hiszen szorgos kezű gyerekek sürögtek-forogtak, hogy ebédet készítsenek maguknak. Ezúttal lecsó főtt a lábasukban.
Újabb hét, újabb klubnapközi foglalkozás! A napokban az etesi Kilátó Tanodában gasztro délelőttöt tartottak. Mint a Didaktika Egyesület a közösségi oldalán is beszámolt róla, ez a gyerekek egyik kedvenc elfoglaltsága, amelyet úgy is szoktak emlegetni, hogy „konyházás”. Az alapanyagokat az intézmény tankertjének terméseiből igyekeztek összeállítani és kreatívan hasznosítani. A szorgos kezű kis kukták rutinosan öltötték magukra a kötényeket, majd aprították is a paradicsomot, a paprikát és a hagymát.
„Hamarosan illatos lecsó rotyogott a lábasban, s amíg teljesen elkészült az ebédünk különlegességként mutatós falatkákat gyártottunk, közben diákjaink még körtét is nassoltak. Levezetésképp egy kis csocsóval zártuk a napot” – írták egy Facebook-bejegyzésben pénteken.