2024.01.08. 16:18
Szakmai ismereteket szereztek a szakácsnak tanulók Varsányban
A vendéglátás gyakorlatával ismerkedhettek meg a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói egy varsányi étteremben.
A fiatalok megtapasztalhatták, hogy milyen feladatokkal jár egy palóc kisvendéglő működtetése
Forrás: NMSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola Facebook oldal
A salgótarjáni székhelyű szakképző intézmény Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a napokban a 11.V osztály szakács tanulói üzemlátogatáson vettek részt Varsányban. Mint írták, a diákok betekintést nyerhettek a vidékünk egyik legsikeresebb vendéglátó egységének, a Rozmaring Vendéglőnek a mindennapjaiba. A bejegyzés szerint az üzlet bejárása során a fiatalok megtapasztalhatták, hogy milyen feladatokkal jár egy vidéki, palóc kisvendéglő működtetése, de emellett a gyerekek megismerkedhettek a térségre jellemző palóc ételekkel, és azok elkészítésének technológiájával is.