Nool.hu videó

2023.11.20. 15:58

Közel ötven alkotó vett részt a huszonnyolcadik nógrádi őszi tárlaton Szécsényben (videó)

A Szécsényi Művelődési Központ Szabó István galériájában immár huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a Nógrád Vármegyei Őszi Tárlat megnyitóját és díjátadó ünnepségét pénteken. A kiállításon negyvenkilenc alkotó vett részt, akik közül többen is elismerésben részesültek.

Lászlók Judit

Huszonnyolcadik alkalommal rendezték meg a Nógrád Vármegyei Őszi Tárlat megnyitóját

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról portálunk korábban már beszámolt: Fricska Éva, a Balassagyarmati Artéria Galéria tulajdonosa és művészeti vezetője nyitotta meg a tárlatot. 

Az eseményen pedig több alkotó is elismerésben részesült. A Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének díját Ghyczy György budapesti alkotó kapta. Balassagyarmat önkormányzatának elismerését a balassagyarmati Nagy Pál Zsuzsa érdemelte ki. Bátonyterenye önkormányzata a bátonyterenyei Király Mandinak ítélte oda a díjat. Rétság önkormányzata a rétsági Óvári Jánost részesítette elismerésben. Salgótarján önkormányzatának díját pedig Gelencsér János kapta. Szécsény önkormányzatának elismerését a szécsényi Bátori István, Szécsény Város Polgármesterének díját Bugyi István József boldogi alkotó, míg Szécsény Város Alpolgármesterének díját Bardócz Lajos berkenyei alkotó vehette át. 

A Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. elismerését Manga János salgótarjáni alkotó érdemelte ki. Az Arany Diploma elismerésben pedig a nógrádsipeki Bakos Tamara, a nógrádi Incze Noémi, valamint a szügyi Sáros Miklós részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában