Program

2023.09.12. 14:38

Veterán járgányokkal szelték a nógrádi utakat a túra résztvevői (fotók)

Első alkalommal érintette szűkebb régiónkat a Régi Járművek Egri Egyesülete által szervezett őszi túra és kiállítás a napokban. A különleges programnak nagy sikere volt a nógrádi helyszíneken, így a szervezők szándéka szerint hagyományt teremtenek abból.

Gulyás Edina

Első alkalommal érintette szűkebb régiónkat a Régi Járművek Egri Egyesülete által szervezett őszi túra és kiállítás

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Nádasdi Péter

A Régi Járművek Egri Egyesülete nem első alkalommal szervezte meg őszi túráját az elmúlt hétvégén, azonban a látványos, veterán járműveket felvonultató program útvonala először érintette szűkebb hazánkat. Száznál is több autót, 30 motorkerékpárt és egy Csepel típusú teherautót is megcsodálhattak az érdeklődők a két nógrádi helyszínen: Kazáron és Mátranovákon.

A Régi Járművek Egri Egyesülete összefogja a környék, Heves és Nógrád vármegye veterán járművekért rajongó lakóit, sőt, az egyesület programjait hazánk számos pontjáról látogatják. Ezen alkalmakon nem csak motorok és személyautók, hanem régi traktorok, teherautók és buszok is felvonulnak. 

– Mindkét nógrádi faluban sokan voltak kíváncsiak a régi járművekre, sőt, akadt aki nem vett ugyan részt a szervezett túrán, de veterán autóval érkezett a programra – számolt be portálunknak Nádasdi Péter, a túra mátranováki projektmenedzsere. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: elsősorban nem csak arról szólt a rendezvény, hogy a kíváncsi látogatók régi autókat és motorokat csodálhattak meg. A túrán résztvevők megismerkedhettek továbbá azokkal a településekkel is, ahol megálltak és gyárlátogatáson is részt vehettek. Emellett, akinek kedve volt hozzá, minden állomáson megoldhatott egy feladatsort is, ami az adott községre vonatkozó kérdéseket tartalmazott. Mátranovákon pedig egy szlalom- és egy ügyességi pályát is teljesíthettek a vállalkozó kedvűek. Vasárnap Egerben, a Dobó István téren járműkiállítás zárta az eseményt, aminek keretében jutalmat kaptak azok, akik a feladatok megoldásában a legjobbnak bizonyultak.

– A programon nemcsak az érdeklődők, hanem a túrázók is nagyon jól érezték magukat. Ugyan első alkalommal kapcsolódtunk a rendezvényhez, de szeretnénk abból hagyományt teremteni Nógrád vámegyében is – fogalmazott Nádasdi Péter. – Sőt, terveink között szerepel, hogy az egri egyesülettel együttműködve felkeresünk egy-egy általános iskolát, ahol a fiatalokkal is megismertetnénk a veterán járműveket. 

Mint mondta: a rendezvény sikeréhez Kazár és Mátranovák önkormányzata, utóbbi településen a művelődési ház munkatársai, a helyi motoros klub és a Strautmann Kft, továbbá a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság is hozzájárult, amiért hálásak a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában