Költségvetés

2023.09.26. 15:45

Jól fogynak a sírhelyek Salgótarjánban

Mint arról már beszámoltunk, csütörtöki ülésén tárgyalja a város költségvetésének első félévi teljesülését a salgótarjáni képviselő-testület. Az ezzel kapcsolatos előterjesztésből kiderült az is, hogy az önkormányzat a tervekhez képest hat hónap alatt megduplázta a sírhelyek értékesítéséből származó éves bevételi tervét.

Nool.hu

A városnak fél év alatt 19 millió 203 ezer forint bevétele volt a sírhelyek értékesítéséből. Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Csütörtökön tartja soron következő ülését a salgótarjáni képviselő-testület. Sok más téma mellett a közgyűlés elé kerül a város költségvetésének első félévi teljesülése is. A nyilvánosan elérhető beszámolóban az önkormányzat bevételeiről is szó van, melyek között egy, arányaiban nem túl jelentős, a növekedés mértékét tekintve viszont figyelemre méltó tétel is feltűnik.

Kiderült, hogy a sírhely-értékesítések és az újraváltások tervezett bevétele 9 millió 271 ezer forint volt erre az esztendőre, az önkormányzat kasszájába befolyt összeg azonban már az év első hat hónapjában elérte a 19 millió 203 ezer forintot. Az előterjesztésben kiemelik: ez az összeg az éves előirányzat 207,1 százaléka, azaz több mint duplája. A bevétel egyébként az előző év hasonló időszakához, vagyis 2022 első félévéhez képest 6 millió 104 ezer forinttal nőtt. A sírhely-értékesítési feladatot a Foglalkoztatási Nonprofit Kft. látja el.

A parkolás és a nyilvános wc is milliókat hozott

Tegnap írtunk arról, hogy jelentős bevétele származott a városnak a fizetős parkolók üzemeltetéséből, illetve a nyilvános wc-ből is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában