Korszerűsítés

2023.09.21. 10:25

Felújítják a legforgalmasabb mellékutcát Rétságon

A városkarbantartási munkálatokhoz illeszkedve központi támogatásból újíttatja fel a város legforgalmasabb mellékutcáját a rétsági önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Mellékút, de nagyon forgalmas

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A nyugat-nógrádi járási székhely központjában, Balassagyarmat irányából érkezve a katolikus templomot elhagyva jobbra nyílik, és egészen az egykori laktanya főkapujába torkollik az enyhén emelkedő Templom utca. Ez a város egyik legforgalmasabb, gépjárművel legjobban használt mellékterülete.

– Ebben az utcában található a posta, több kisebb üzem, könyvelő iroda, nem beszélve arról, hogy a régi honvédségi bázison lévő intézmények is innen közelíthetőek meg a legkönnyebben – utalt a korszerűsítés fontosságának hátterére Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere. – Az aszfaltszakasz burkolata az elmúlt években számos ponton igen feltöredezett, megrongálódott, így balesetveszélyessé vált.

Nélkülözhetetlennek tartottuk a felújítást, ezért forrást kerestünk a feladatra. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz részében sikerült támogatást szerezni a munkákhoz, a megközelítőleg 63 millió forintos összegből remélhetőleg hosszabb távra biztosítjuk a jelentősebb közlekedésbiztonságot az utcában.

A korszerűsítés a közeljövőben kezdődik el, és várhatóan több héten át tart, ami átmeneti fennakadásokat eredményezhet, ezért a város lakosságától, illetve a laktanya területére érkező vendégektől fokozott türelmet kér az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában