Gyermekáldás

2023.09.20. 19:55

Csodás véletlen: egy napon van a salgótarjáni anyuka és két kisfia születésnapja!

Szeptember 13-án megszületett a salgótarjáni Lorkó család második gyermeke. Alex 55 centivel és 3500 grammal jött a világra, születésnapja pedig nem mindennapi dátumra esik: ugyanezen a napon van ugyanis édesanyja, Adrienn és kétéves bátyja, Domi születésnapja is. Az már csak hab a tortán, hogy az apuka, Dávid néhány éve szintén ezen a napon, szeptember 13-án kérte meg felesége kezét.

Nagy Orsolya

Néhány napja, éppen édesanyja és kétéves bátyja születésnapján érkezett meg Lorkó Alex.

Forrás: a család felvétele

Nem mindennapi történetre figyeltünk fel a Facebookon, ahol a salgótarjáni Lorkó család a minap csodálatos örömhírről számolt be: szeptember 13-án megszületett második kisfiuk, Alex. Gyorsan kiderült a távolabbi barátok, ismerősök és ismeretlenek számára is: különleges a dátum, ugyanis az anyuka ugyanazon a napon adott életet második gyermekének, mint az elsőnek, ráadásul az ő születésnapja is erre a napra esik.

Megkeresésünkre Lorkó-Jánosi Adrienn felidézte, hogy kedvesével, Dáviddal 17 éve ismerkedtek meg, de eleinte csak baráti társaságokban találkoztak, nem figyeltek egymásra. Tíz éve aztán összefutottak egy szórakozóhelyen – ekkor mindketten egyedülállók voltak – és felfigyeltek egymásra. Végül csak később, hét évvel ezelőtt jöttek össze.

– Éppen a 30. születésnapomon, azaz szeptember 13-án a Balatonon kérte meg a kezemet. Imádunk ott pihenni és Balatonfüreden nyaralni. Nagy meglepetés volt, ugyanis nem sejtettem, hogy a Tihanyi-félszigetnél, a tó közepén lesz a lánykérés. Főként azért nem számítottam rá, mert egyikünk sem házasságpárti alapvetően – mesélte el Adrienn.
Nem sokkal később a szerelmesek családot alapítottak, első gyermekük pedig éppen egy újabb születésnapon és immár a lánykérés évfordulóján, 2021. szeptember 13-án jött a világra.

Lorkó család, Salgótarján
Domi második születésnapján érkezett a kistestvér
Forrás: a család felvétele

– Nem volt tudatos tervezés. Korábban mindig azt mondtam, hogy a születésnapom az enyém, és aznap ne legyen semmi más. Ennek ellenére ekkor volt az eljegyzésünk, és az első fiunk, Dominik is ekkor jött világra, ami egyébként életem legnagyobb ajándéka volt. Aztán az élet meglepett minket: a második gyermekünk is szeptember 13-án született – mondta a kétgyermekes édesanya.

Adrienn hozzátette: semmiféle tudatosság nem volt ebben, persze beszéltek róla, hogy milyen különleges lenne, de ezeket a dolgokat nem lehet irányítani. Abban viszont babonás, hogy ne ő tervezze meg az ilyen fontos dátumokat, ugyanis szerinte, ha erőltetné és esetleg bármilyen probléma adódna, akkor azt érezné, hogy miatta történt.

Lorkó család, salgótarján
A Lorkó család nagyon várta Alex érkezését.
Forrás: a család felvétele

A nagyobb gyermek, Dominik egyébként már tudja és érti, hogy egyszerre van az anyukájával a születésnapja, de azt egyelőre még nem fogta fel, hogy a testvére is ekkor született. Az édesanya elárulta, volt egy másik érdekesség is a család történetében:

idén március tájékán Dominik rámutatott édesanyja hasára és azt mondta, hogy baba, pedig akkor még nem is tudta, hogy érkezik a kistestvére.

Dominik csodálatosan fogadta az öccsét, akit a kórházból hazaérve rögtön ölelni és szeretgetni akart, de a ruháját is gyakran előkészíti, sőt anyukájának is nagy örömmel segít.

Annak ellenére egyébként, hogy ilyen sok születésnap esik egy napra, a család azért máskor is tud ünnepelni az évben, hiszen Dávid márciusban született. Persze viccelődve mondták már neki, hogy tegye át azt is szeptemberre. Egyedül Adrienn számára fájó pont ez némileg, hiszen a névnapja is szeptemberben van.

Nekik szerencsés a tizenhárom

A tizenhármas számot és dátumot sokan szerencsétlennek tartják, különösen akkor, ha az péntekre esik. Adrienn és Dávid viszont nem hisz ebben, sőt, kifejezetten szeretik ezt a dátumot. A tizenhárom a szerencseszámuk.

És hogy mi várható majd jövőre, 2024. szeptember 13-án? Adrienn úgy fogalmazott, hogy most már teljes a család, és az is biztos, hogy ezen a napon jövőre elutaznak majd valahová külföldre ünnepelni. Hangsúlyozta: szeptember 13-a a mindenséget jelenti a család számára, hiszen ez két csodálatos kisfiuk születésnapja, ami a legnagyobb ajándék az élettől, így az ő születésnapja eltörpül mindemellett. Saját történetüket igazi csodának tartják.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában