Összefoglaló

2023.09.30. 21:40

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. szeptember 30.

Sok érdekes helyi témáról számoltunk be ma is olvasóinknak, mutatjuk a hónap utolsó napjának legérdekesebb salgótarjáni vonatkozású híreit!

Nool.hu

Egyszer volt, hol nem volt: erőt meríthetnek a mesékből a nógrádi családok

2005 óta szeptember 30-án ünnepeljük A magyar népmese napját. Ha máskor nem is, legalább ezen a napon álljunk meg pár percre, legyünk újra gyerekek és olvassunk el egy mesét! Számos jótékony hatása van ugyanis felnőttre és gyermekre egyaránt...

Kedvezményesen használhatják a sportcsarnokot és az uszodát a salgótarjáni diákok

Minap tartott ülésén 19 napirendi pontot tárgyalt Salgótarján közgyűlése, a képviselők a mindennapos testnevelés megszervezésével, rendkívüli támogatási kérelemmel és egy pályázat benyújtásával, továbbá egyebek mellett egy önkormányzati cég ügyvezetőjének megbízásával kapcsolatban is döntést hoztak.

Összekovácsolta a salgótarjáni zeneiskola tanárait a világnapi koncert

A zene világnapját ünnepelve szólaltatták meg hangszereiket péntek este a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tanárai. Évről évre nagy készülődés előzi meg a hangversenyt, melyre ezúttal is változatos darabokat állítottak össze a fellépők.

Nemes céllal szálltak vasparipáikra a rózsaszín pólós motorosok Salgótarjánban

Tucatnyi motor „várakozott” szombat délelőtt Salgótarjánban, a Balassi Bálint Könyvtár előtti téren. A vasparipák vezetői és utasai némi feltűnést keltettek, hiszen a motorosfelszerelésük felett kivitétel nélkül rózsaszín egyenpólót viseltek, ezzel hirdetve: ők azok, akik az országos motoros csillagtúrához csatlakozva elviszik Salgótarján mellrák elleni világnapi üzenetét Budapestre.

Nógrád ezer arcát és csodáját örökíti meg a salgótarjáni természetfotós

Kövesligeti István salgótarjáni természetfotós képeiből nyílt kiállítás a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola galériájában péntek délután. A mintegy hatvan képen Nógrád ezer arca tárul fel, ám üzenetük mégis ugyanaz: csodás hely az otthonunk!

Parádés sikert értek el a strandépítős fiúk a Magyar Kupában

Az egy osztállyal feljebb szereplő Budai Farkasokat búcsúztatták a salgótarjániak.

Programok sora csábította a kutatni vágyókat a tarjáni képzési központba

Egy különleges világba csöppentek azok a látogatók, akik átlépték a Kutatók Éjszakáján az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely ajtaját, amely egészen a kora esti órákig maradt nyitva az érdeklődők előtt. A legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig sokan megtekintették az érdekes programokat, illetve tették próbára ügyességüket a kreativitást igénylő foglalkozásokon.

Furmánysággal töltötték a mesés délelőttöt a családok a salgótarjáni könyvtárban

Népmesék körül forgott a szombat délelőtt a Balassi Bálint Könyvtárban. Mindez nem véletlen, hiszen szeptember 30-át, azaz Benedek Elek születésnapját 2005 óta ünnepeljük A magyar népmese napjaként.

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában