Meghiúsult

2023.06.09. 19:51

Több hétvégi rendezvényt is könyörtelenül elmosott az eső Nógrádban

Mint arról folyamatosan beszámolunk: sok gondot okoz a nagy mennyiségben lezúduló csapadék megyeszerte, ami a hétvégi rendezvényekre is hatással van.

V. E., N. O.

A Maconkai-víztározó és tórendszere adott volna otthont a jubileumi horgászversenynek

Forrás: Beküldött fotó

Nem tartják meg az átadót

Június 10-én, szombaton adták volna át Mátraszőlősön a nemrégiben elkészült tekepályát. Az önkormányzat közösségi oldalán azonban arról számolt be, hogy a rendezvény az időjárásra való tekintettel elmarad, előre is köszönik a lakosság megértését.

A palócfesztivált is lefújták

Maczó László, Bér polgármestere portáluknak elárulta, hogy sajnos folyamatosan esik az eső, ezért az időjárás miatt muszáj volt átrakni a rendezvényt egy másik időpontra. A településvezető bízik benne, hogy három hét múlva már nem lesz ilyen sok csapadék. A tervek szerint ugyanis július 1-jén, szombaton rendezik meg a béri Palóc Fesztivált.

Bárnában is elmarad a családi- és gyermeknap

Az elmúlt napokban hullott csapadékos időjárás miatt nem tartják meg június 10-én, szombaton a bárnai családi- és gyermeknapot sem. A község önkormányzatának közösségi oldalán megosztott tájékoztatása szerint megannyi színes programmal készültek a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt a település szabadidőparkjában. Azonban a szűkebb hazánkat is érintő, heves esőzések után lesújtó döntést hoztak az illetékesek, amelyről szintén a Facebook-oldalán tájékoztatta az érdeklődőket a településvezetés. Mint írták: a hétvégi rendezvény az időjárásra és egyéb okokra való tekintettel elmarad.

Máskor figyelik majd meg az éjszakai élővilágot

A szűnni nem akaró esőzés miatt elmarad a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban tervezett péntek éjszakai esemény. Mint arról a napokban portálunk beszámolt: a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a Baglyas-kő Vár Természetvédelmi Látogatóközpontban pénteken 20 és 22 óra között hirdette meg az éjszakai élővilág megfigyelő programját. Portálunk érdeklődésére a szervezők elárulták, hogy az özönvízszerű csapadék miatt lefújták a rendezvényt, amit a tervek szerint egy másik időpontban tartanak majd meg.

A rendőrség jubileumi országos horgászversenyét is elmosta az eső

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt törölték a XX. Országos Rendőr- és XIV. Rendészeti Horgászversenyt, amelynek a Maconkai-víztározó és tórendszere adott volna otthont június 9-én, pénteken. 

A hírről a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal osztott meg tájékoztatást csütörtökön, az esti órákban. – Az elmúlt napokban több mint egy havi csapadék esett a térségünkben, így a negyedik, minden eddiginél nagyobb árhullám indult el a Zagyván és a mátrai patakokon. A fő tározótérben közel 50 centiméterrel vagyunk a nyári üzemvíz felett, az előtározói vízállás is rekordot jelent. Tekintettel arra, hogy nem lehet kizárni a további jelentős csapadékot, sajnálatunkra a vízügyi konzultáció után a szervezők úgy döntöttek, hogy a versenyt nem rendezik meg – olvasható a közösségi oldalon.

A posztból továbbá az is kiderült, hogy a már Maconkán horgászó, valamint a pénteken oda látogató, versenyre nevezett résztvevők számára felajánlották, hogy kedvezményesen, sportjeggyel horgászhatnak a víztározó partján a csütörtöki nap után pénteken, illetve szombaton is. A jogosultságot a halőrháznál előzetesen kell jelezniük a lehetőséget igénylő érintetteknek, a név és a szervezet megadása mellett. A bejegyzésben végül zárásként hozzátették: őszintén bíznak abban, hogy a jubileumi, huszadik versenyt még az idén pótolhatják a hagyományok és a horgászbarátság jegyében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában