Együttműködési megállapodás

2023.06.06. 14:51

Testvértelepülési megállapodást írt alá Hollókő és a vajdasági Tóthfalu

Hollókő testvértelepülési megállapodást írt alá a vajdasági Tóthfaluval múlt szombaton. Az együttműködés célja, hogy az eddig megszerzett tapasztalatokat, főként a turizmus és a kultúra területére fókuszálva megosszák egymással.

Lászlók Judit

Az együttműködés célja, hogy az eddig megszerzett tapasztalatokat megosszák egymással

Forrás: Beküldött fotó

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere portálunknak elmondta, hogy a község és a vajdasági Tóthfalu vezetősége korábban már többször is találkozott egymással. Ennek során pedig felmerült, hogy Tóthfalu fejlődő településként a turisztika területén is szeretne előrelépni, amelyhez minden szükséges adottsággal rendelkezik. Ezt követően pedig úgy döntöttek, hogy testvértelepülésekké válnak, a megállapodást pedig az múlt hétvégén írták alá.

– Hollókőnek a Vajdaságban Tóthfalu lett az első testvértelepülése. Külön öröm volt számunkra, hogy a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódva írhattuk alá a megállapodást – fogalmazott Szabó Csaba. Hozzátette: Tóthfalu közösségi értelembe véve gazdag település, hiszen több egyesülettel rendelkezik, köztük egyaránt akad turisztikai, sport, illetve kulturális szervezet is. Mindez pedig egy jó alapot biztosít az együttműködésünkhöz

A polgármester kifejtette: a két önkormányzat megállapodásán kívül szeretnék a tapasztalatcserét a kulturális- és turisztikai területtel is kibővíteni, valamint örülnének annak is, ha a települések iskolái megismernék egymást. 

– Hamarosan benyújtunk közösen egy pályázatot, amely lehetővé tenné, hogy vendégül lássuk Hollókőn a tóthfalui turizmusban dolgozó szakembereket és átadjuk nekik a falusi turizmusban és vendéglátásban megszerzett tapasztalatainkat. Emellett természetesen szeretnénk, ha a község vezetősége is megismerné Hollókőt – emelte ki Szabó Csaba. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában