Fesztivál

2023.06.08. 16:24

Tájjelegű finomságokból idén sem lesz hiány a somoskői Park Partyn

Idén is megrendezi a karancslapujtői Duci Csapat Egyesület a népszerű gasztronómiai rendezvényét, a Park Partyt június 10-én, szombaton reggel 9 órától – számolt be róla Czakó Zoltánné, az egyesület elnöke a közösségi oldalán.

N. O.

A főzőversenynek ezúttal nem a karancslapujtői park, hanem a Somoskői Látogatóközpont ad majd otthont

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Immár tizennegyedik alkalommal szervezi meg az egyesület a nemzetközi bográcsos és tárcsás ételek főzőversenyét, valamint a házi süteményekkel való megmérettetést, amelynek ezúttal nem a karancslapujtői park, hanem a Somoskői Látogatóközpont ad majd otthont.

A fesztivál szervezői zenével, árusokkal, kézművesekkel, büfével, tombolával, valamint vidámparkkal is kedveskednek a helyszínre érkezőknek. Emellett délután 15 órától lovasbemutatóval és csergetéssel várják az érdeklődőket, de operaénekekből, mulatós slágerekből, táncdalokból, apáca showból, valamint koncertekből sem lesz hiány.

Czakó Zoltánné portálunknak elmondta: arra kéri az érdeklődőket, hogy ne otthon főzzenek, hanem menjenek el a rendezvényre, ahol megkóstolhatják hazánk legfinomabb ételeit, hiszen az ország számos pontjáról érkeznek csapatok, akik a tájjellegű finomságaikat készítik el.

Összesen húsz településről érkeznek főzőcsapatok Somoskőbe. A helyszínre látogatóknak pedig lehetőségük lesz megkóstolni többek között a Duci Csapat töltött káposztáját, de a helyben sütött herőcét is.  Az érdeklődők megízlelhetik továbbá a karcagi birkapörköltet, a laskát, de halból és vadból készült ételeket is fogyaszthatnak majd. A csapatokat pedig szakmai zsűri értékeli, akik között különböző nyereményeket osztanak majd szét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában