Virágosítás

2023.06.07. 12:59

Közel kétszáz tő egynyári virág díszíti Mátraverebélyt

Virágba borult Mátraverebély. Az elmúlt hetekben közel kétszáz tő egynyári növényt ültettek el a településen, amelyekből a kányási falurészre is.

G. E.

Büdöske, paprikavirág és jegecske pompázik szerte a településen. Az elmúlt hetekben szorgos kezek munkájának köszönhetően egynyári növények kerültek a virágládákba. A faluközpontot, a vasútállomás környezetét, a 21-es számú főúti körforgalom mindkét odalát és a piactér területét is színes növények díszítik, de jutott azokból a kányási településrészen található bányász kopjafához is. A polgármesteri hivatal udvarán pedig muskátlik pompáznak, mivel az Országos Kéktúra pecsétje ott található, így igyekeznek annak környezetét minden évszakban rendben tartani.

Erdeiné Benus Hajnalka, helyi közművelődési szakember arról számolt be portálunknak, hogy a művelődési ház munkatársai és a közmunkások is kivették részüket a feladatból, ahogy a növények további gondozásából, locsolásából is. Hozzátette: szerencsére nem jellemző, hogy az elültetett virágoknak lába kelne, ahogy szándékos rongálás sem fordul elő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában