Feladatlap

2023.06.06. 14:47

Két csapat is különdíjat vehetett át a katonáktól a salgótarjáni elsősegélynyújtó versenyen

A Salgótarján belvárosában heverő sérültek ellátása mellett elméleti ismereteikről is számot adtak az országos elsősegélynyújtó verseny Nógrád megyei döntőjének résztvevői hétfőn. Az egyik állomáson a Magyar Honvédség 3. Területvédelmi Ezred 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj katonái egy feladatlappal készültek a fiataloknak, a legpontosabb csapatok különdíjat vehettek át.

V. E.

A katonák feladatlappal várták a csapatokat

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról portálunk is beszámolt: idén már 51. alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt az országos elsősegélynyújtó versenyt, amelynek Nógrád megyei döntőjét hétfőn rendezték meg Salgótarján belvárosában. Összesen kilenc csapat kerekedett fel a megyeszékhelyen azért, hogy az utcán heverő „sebesülteket” ellássa legjobb tudása szerint. A megmérettetésre Salgótarjánból és Balassagyarmatról is érkeztek résztvevők, az általános iskolás kategóriában két, míg a középiskolás korosztályban hét csoport indult. A verseny szervezői aktív és pihenő állomásokat rendeztek be, ez utóbbi egyikén az MH 3. TVE. 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj katonái feladatlappal várták a csapatokat. 

A nógrádi illetékességű alakulat több éve működik együtt a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével, a közös tevékenység pedig a totó kérdéseiben is visszaköszönt. A katonák a tesztet legpontosabban kitöltő csapatok számára különdíjjal készültek mind a két kategóriában. A kisebbek között a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagintézményének diákjai vehették át a jutalmat, a középiskolások közül pedig a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albet Technikum „C-vitaminok” nevet viselő csapata adta a legtöbb helyest választ.

Az elsősegélynyújtó verseny egy másik pihenő állomásán a fiatalok a katonai hivatásról, illetve a Magyar Honvédség által kínált szolgálati formákról és életpálya-lehetőségekről szerezhettek információt az MH KIKNYP 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda katonáitól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában