Elhunyt

2023.06.08. 13:24

Hetvenkilenc éves korában elhunyt az egykori gyarmati igazgatóhelyettes, hegedűtanár

Ember Péter, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott hegedűtanára, igazgatóhelyettes, zenekarvezető, kottatáros, fotós, a Balassagyarmati Dalegylet énekese, a Balassi Bálint Gimnázium énektanára június 5-én, kedden életének 79. évében visszaadta lelkét a teremtőjének – tudtuk meg az intézmény közösségi oldalán közzétett közleményéből.

L. J.

– Ember Péter balassagyarmati zenei tanulmányait követően 1968-ban szerezte meg diplomáját a miskolci Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zene- és Énektanárképző hegedű főtanszakán, szolfézs és általános iskolai énektanár szakon. Már főiskolás éveiben, 1967-től tanított az intézményünkben. Kiváló pedagógia képességei már a pályája kezdetén megmutatkoztak – olvasható a közleményben. 

Hozzátették: 1970 és 1973 között igazgatóhelyettes volt, majd 1985-től egészen a nyugdíjba vonulásáig vezette a vonóshangszerek nyilvántartását és karbantartotta azokat. Emellett több éven át irányította az iskola vonószenekarát is. Mindezeken túl rendszeres résztvevője volt az 1970-es években induló „Élő zenét a falusi iskoláknak” című hangversenysorozatnak is. 

Kiemelték továbbá: az intézmény több telephelyén oktatott és önzetlenül vállalta az utazással járó kellemetlenségeket is. Tanítványai szerették és minden kolléga tisztelte önzetlenségéért, jóindulatú segítőkészségéért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában