Nool.hu videó

2023.06.05. 14:17

Csat(t)lakozz! – szimulátorral szemléltették a biztonsági öv fontosságát Salgótarjánban (videó)

A Csat(t)lakozz! kampány keretében Salgótarján Fő terére települt ki a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság hétfőn, ahol a biztonsági öv fontosságára hívták fel a járókelők figyelmét.

G. P.

Az érdeklődők kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort is

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára portálunknak elmondta: a rendőrség ebben az évben „Csat(t)lakozz!" elnevezéssel kampányt indított, amelyben felhívják a figyelmet a biztonsági öv és a gyerekülés helyes használatára.Hozzátette: a népszerű közlekedésbiztonsági program elsődleges célja, hogy a közösségi médiafelületek felhasználásával, valamint a vármegyei társadalmi és civil szervezetekkel összefogva felhívják a figyelmet a biztonsági öv bekötésének és a gyerekbiztonsági rendszerek alkalmazásának fontosságára, illetve ösztönözzék a közlekedőket ezeknek a passzív biztonsági eszközöknek a használatára.

Salgótarján Fő terén az érdeklődők  kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, amely erősen szemlélteti, hogy egy esetleges ütközés milyen baleseteket tud előidézni még lassú sebességnél is. Az öv ezen kiszámíthatatlan szituációktól mentheti meg akár az életünket is.  Hozzáfűzte: az eszköz a balesetet megakadályozni nem tudja, azonban annak bekövetkezése esetén a sérülések fokát jelentősen csökkentheti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában