Nool.hu podcast

2023.06.08. 18:04

Belesimult Isten akaratába – közel négy évtizede szolgálja a salgótarjáni református közösséget (podcast)

A Debreceni Református Gimnázium első éveiben Németh Judit biztos volt abban, hogy nem követi a családi mintát. Egy általa tartott áhítat azonban rádöbbentette: bőven van feladat a református közösségben, így belesimult Isten akaratába. A Salgótarjánban és környékén hosszú ideje végzett szolgálatát Dobos Károly-díjjal ismerték el a közelmúltban, ennek kapcsán beszélgettünk vele.

G. E.

Németh Judit hosszú ideje végzett szolgálatát Dobos Károly-díjjal ismerték el

Forrás: Nool

Fotó: G. E.

Nőként áll helyt immár harmincöt esztendeje egy férfiakra jellemző hivatásban. A somogyi dombokat cserélte a Mátra vonulataira, és elmondása szerint olyannyira megszerette Salgótarjánt, hogy már Nógrádban érzi otthon magát. Kiemelte: sokáig harcolt az ellen, hogy felmenői nyomdokaiba lépve lelkésznek álljon. A gimnázium utolsó évében azonban mégis úgy döntött, hogy a saját útja helyett az Isten által kijelölt nyomon halad. 

Immár három és fél évtizede vezeti a salgótarjáni református közösséget és bizonyítja azt: nőként is lehet érvényesülni egy férfiak által uralt területen. Ennek kézzelfogható bizonyítéka a Dobos Károly-díj, amivel a közelmúltban ismerte el munkáját a Magyarországi Református Egyház Zsinata. Podcastünkben ezeket a témákat is körbejártuk Németh Judit, református lelkésszel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában