Rendezvény

2023.06.25. 11:55

Amerikai autócsodákat szemlélt a nagyközönség a romhányi Angolkertben (fotók)

„Hello, haver, mit csinálsz szombaton délután? Nincs kedved átruccanni Romhányba, tudod, most van az amerikai autós fesztivál, csellenghetnénk egyet ott a forgatagban” – így szólt át a kétbodonyi férfi régi jó szentei ismerősének.

Hegedűs Henrik

Amerikai autócsodákat láthatott a magyar közönség az Angolkertben

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

 A szomszéd településen lakó barátnak nem kellett kétszer mondani, felpattant a kerékpárjára, és kisvártatva már együtt tekertek a nyolcadik alkalommal megrendezett Pick Up Drive Fesztivál helyszíne, a romhányi Laszkáry-kúria parkja, az „Angolkert” felé. Ahol aztán tényleg megtaláltak mindent, ami a múlt század közepének ódon négykerekű járművei szerelmeseinek kénye-kedvére telik, megspékelve megannyi zenei élvezettel.

A régi autók rajongói rendszeresen randevút adnak egymásnak Romhányban
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A sportcsarnok felőli bejárat után rögvest jobbra vették az irányt, mondván ott található az igazi felhozatal. Ni-ni, máris megtaláltak egy remekmívű Ford-járgányt, ráadásul éppen egy rendőrautót, ami talán az 1970-es években San Francisco utcáin teljesített szolgálatot. Odébb még régebbi példányok álltak sorban, mintha a Grease című musical képkockáiról kerültek volna ide. Hátrébb a Starsky és Hutch krimisorozatban fékcsikorgatóan száguldozó autó mellett büszkélkedett tulajdonosa, a felnyitott motorháztetőnél büszkén mutatta az érdeklődőknek, milyen hajtású az ő féltett kincse.

Terepjáró is akadt a gépjárművek között
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Természetesen a zene sem hiányzott a fergeteges hangulatból. Tombolt a rockabilly muzsika, mintha csak valamelyik alabamai bár vendégkörének szolgáltatták volna a szervezők a talpalávalót, és nem egy pár perdült elő, hogy előtárja elsőrangú tánctudását.

A kétbodonyi-szentei baráti páros azért még megvárta a pin up lányok produkcióját. Hiszen ők is szervesen hozzátartoznak ahhoz a hamisítatlan miliőhöz, ami ezt a rendezvényt átjárja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában