Történések

2023.06.02. 21:22

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. 06. 02.

A hét utolsó munkanapján sem kellett nélkülözi legújabb cikkeinket, így a legfontosabb történéseket csokorba szedtük nektek.

Gubányi Patrik

A nemzeti összetartozásra emlékeznek Salgótarjánban

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából koszorúzási ünnepséget tartanak vasárnap Salgótarjánban, az Országzászló Emlékhelynél – adták hírül Salgótarján honlapján. Mint írták: június 4-én, vasárnap a koszorúzással egybekötött megemlékezésen köszöntő beszédet mond Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, valamint közreműködnek a Szép Ernő Színház művészei. 

A Meseerdő lakói megjutalmazzák a legügyesebb gyermekeket

Megszületett az eresztvényi erdő kapitánya elnevezésű családi akadályverseny eredménye, a legügyesebbeket héftőn jutalmazzák meg – írták a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Facebook-oldalán. 

Portréfilmet vetítenek a salgótarjáni ötvösrestaurátor-művészről

A Dornyay Béla Múzeum a Gaál István Egyesülettel közösen szervezi meg június 6-án, kedden 10 óra 30 perctől a Varga Péterről készített portréfilm vetítését, amely a Művészet az alázat útján címet viseli – jelentették be az intézmény közösségi oldalán. 

Otthonból ismét a salgótarjáni menhelyre: új gazdit keresnek Leónak

A Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület szerető otthont keres az 5 hónapos tacskónak, Leónak – olvasható a szervezet Facebook-oldalán. Mint írták: a négylábú sajnos nem igazán viseli el, ha lakásban egyedül hagyják huzamosabb ideig, ezért olyan kerttel rendelkező családot keresnek neki, ahol van egy másik kutyus, vagy gyermek. Rámutattak: néha vannak balesetek, de már szobatisztának mondható. 

Miss World Hungary: szertefoszlott a salgótarjáni szépség álma

A salgótarjáni Oravecz Fruzsina szinte a célegyenes előtt esett ki hazánk legrangosabb szépségversenyéből. Mint arról korábban beszámoltunk: idén újra nagyszabású gálaműsor keretében választják meg Magyarország Szépét. A versenyre való hosszas felkészülésben a salgótarjáni Oravecz Fruzsina is részt vett, sőt mi több, bekerült a húsz legszebb lány közé, akikből tizenhatan jutnak be a június 11-én, vasárnap megrendezett fináléba, amelyet egy országos csatornán élőben közvetítenek majd. A húsz szépség közül egy útközben feladta a megmérettetést az érettségi miatt, így tizenkilencen folytatták a küzdelmet, ám ezekben a napokban három lánynak el kell hagynia a balatoni szállodát, így tett csütörtök délelőtt Fruzsina is. A lány az Instagram-sztorijában közölte a szomorú hírt.

Szép helyen végzett az atlétikai diákolimpián a salgótarjáni kodályos tanuló

A minap rendezték meg az Atlétika Országos Többpróba Diákolimpia döntőjét, ahol Valet Dorina 5. b osztályos tanuló képviselte mind az intézményt, mind pedig megyénket – számoltak be az iskola közösségi oldalán. Rámutattak: az ország legjobb második korcsoportos sportolói közül Dorina a 36. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában