Finomságok

2023.06.06. 09:59

A helyi gasztronómiát éltetik Lucfalván

Sütő-főző klub indul Lucfalván, ahol a résztvevők a helyi konyha hagyományos fogásait készítik el. A következő alkalom június 6-án, kedden lesz, és már az sem titok, hogy milyen finomságok kerülnek majd a tányérokra a foglalkozások végén.

V. E.

A Közösségi Ház és Könyvtár Lucfalva nevű közösségi oldal tette közzé Fürt Vera, a település közművelődési szakemberének felhívását, amely szerint sütő-főző klub indul a községben. A havi rendszerességgel megrendezett találkozókon a falura jellemző hagyományos ételeket, süteményeket készítik el a résztvevőkkel, amely finomságokat az aktuális vendégeikkel közösen fogyasztanak majd el. 

A klub következő foglalkozását június 6-án, kedden 14 órától tartják a művelődési ház kistermében, illetve a konyhájában. A bejegyzésből továbbá az is kiderült, hogy ez alkalommal pogácsa – vagyis bodačke – lesz a sütés-főzéshez csatlakozók munkájának „gyümölcse”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában