Fejlesztés

2023.05.19. 11:58

Valóra váltak az álmok Bátonyterenyén: épül az ipari park és a kerékpárút is

Régi álom válik valóra Bátonyterenyén: megépül a Kisterenyét Nagybátonnyal összekötő útszakasz. Emellett pedig az ipari park és a kerékpárút kialakítása is a végéhez közeledik.

G. E.

Az ipari park és a kerékpárút kialakítása is a végéhez közeledik

Forrás: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldala

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy 2010 óta dédelgetett polgármesteri és képviselői álom válik valóra azzal, hogy megépül a kisterenyei városrészt Nagybátonnyal összekötő útszakasz. A honatya kitért arra is, hogy az ipari park és a kerékpárút kialakítása is a végéhez közeledik Bátonyterenyén. 

Az említett beruházásokról korábban portálunk is több alkalommal beszámolt. A 23-as számú főút fejlesztésének indulását tavaly márciusban jelentették be Bátonyterenyén. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár akkor arról tájékoztatott, hogy a 23-as és a 25-ös számú utak fejlesztése több ütemben megvalósuló beruházás, amelynek első lépéseként 14,2 milliárd forintból megépül a Bátonyterenyét elkerülő út. Emellett a forrásból a már meglévő átkelési szakasz felújítására és egy új, észak-déli összekötő út létesítésére is futja majd. 

Az új, harminc hektáros ipari park alapkövét tavaly márciusban tették le, a már működő ipari terület közelében. A pályázati támogatásból megvalósuló beruházás keretében a 21-es számú főút mellett infrastrukturális fejlesztések is készülnek. Az eseményen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte: a beruházás nem csak új munkahelyeket jelent, hanem a gazdasági fejlődés növekedését is maga után vonja Bátonyterenyén, a megyében és az egész térségben.

A Zagyva-völgyi kerékpárút Bátonyterenye és Pásztó között épül, az alapkövét szintén tavaly márciusban tették le. Az ünnepségen elhangzott: a beruházásra Bátonyterenye, Mátraverebély, Tar és Pásztó önkormányzata konzorciumi partnerként nyert pályázati támogatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában