Eredmény

2023.05.04. 06:58

Újabb országos versenyeken öregbítették a salgótarjáni technikum hírnevét a stromfeldes diákok

Újabb országos megmérettetéseken szerepeltek jól a közelmúltban a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum diákjai.

Veres Edina

Vas Kevin 11. helyezést ért el az országos megmérettetésen

Forrás: Beküldött fotó

Csupán néhány hét telt el azóta, hogy portálunk megírta: második helyezéssel tért haza a Stromfeld technikum csapata a Tervezz te is ökoházat! nemzetközi verseny pécsi döntőjéről. Azóta azonban az ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenye is lezajlott. A próbatételen magas- és mélyépítési ismeretek kategóriában Vas Kevin, az oktatási intézmény 12. d osztályos tanulója 11. helyezést ért el. A teljesítményével a fiatal nem csupán az iskolája jó hírét öregbítette, hanem 50 többletpontot is szerzett a felvételijéhez.

Ahogy arról február végén portálunk is beszámolt, a salgótarjáni iskola diákja magasépítő technikus szakmát tanul, és szívesen jár színházba, hiszen lenyűgözik a teátrumok kulisszái. Ennek köszönhetően az építéstechnikusnak készülő diák úgy látja, hogy a belsőépítészet az, ami számára az önmegvalósítást jelentheti majd a jövőben.

Kevin mellett egy másik stromfeldes tanuló szintén szép eredményekkel tért haza egy országos megmérettetésről. Oláh Norbert Zsolt az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen tette próbára rátermettségét a gépgyártástechnológiai technikus tanulók között. Összességében a 17. helyen zárta a versenyt 72,5 százalékos eredménnyel, amelynek köszönhetően mentesül majd a szakmai vizsga írásbeli része alól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában