Önzetlenség

2023.05.20. 07:30

Sikerrel zárult a salgótarjáni adománygyűjtés – néhány kutya otthonra is találhat

Rendkívül sikeres adománygyűjtést tartott a napokban Salgótarjánban a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület. A kezdeményezésnek köszönhetően nagy mennyiségű eledelt, takarókat, illetve játékokat is felajánlottak az önzetlen támogatók.

G. E.

Nagyobb mennyiségű élelmet, több zsák száraztápot, konzervet és szalámit ajánlottak fel

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt hónapokban nemcsak az élelmiszerek drágultak jelentősen, az állatoknak szánt eledelek ára is az egekbe szökött. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek az állatvédő szervezetek. Ezért a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület adománygyűjtést szervezett mentett állataik számára a nógrádi megyeszékhelyen, ami igen jól sikerült.

– Sokan támogatták az általunk indított kezdeményezést. Nagyobb mennyiségű élelmet, több zsák száraztápot, konzervet és szalámit ajánlottak fel a segíteni szándékozók. Emellett különböző eszközöket, plédeket, takarókat, alomtálcát és sok játékot is kaptunk – tájékoztatott Paróczai Katalin, az egyesület tagja. Hozzátette: voltak, akik pénzadománnyal járultak hozzá a munkánkhoz, amelyből az állatorvosi költségeket fedezzük majd. 

Mint mondta: sajnos az utóbbi hónapokban az állateled ára is jelentősen megemelkedett, míg korábban 3200 forintot fizettek egy zsák tápért, ma ugyanaz 6900 forintba kerül. A termény ára szintén többszörösére növekedett. Az egyesület salgótarjáni menhelyén közel száz kutya található, emellett macskákat, mentett kecskéket, malacokat, illetve tyúkokat is gondoznak.

– Az adománygyűjtésre néhány gazdára váró kutyát is magukkal vittek önkénteseink. A gyerekek örömmel játszottak a kölykökkel, továbbá sétáltatták is azokat. Voltak, akik az örökbefogadásról is érdeklődtek, így elképzelhető, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően szerető otthonra talál néhány négylábú – hangsúlyozta Paróczai Katalin. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában