Beruházások

2023.05.30. 12:26

Pályázati forrásból újul meg a könyvtár és az orvosi rendelő Szurdokpüspökiben

Több beruházás is megvalósul a településen a közeljövőben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz nyertes pályázatainak köszönhetően.

N. O.

A könyvtárban a nyílászárókat is kicserélik majd

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról korábban beszámoltunk, bővítik az ipari parkot, de újabb turisztikai beruházás is lesz majd Szurdokpüspökiben. Pintér Miklós Ervin polgármester ezúttal az energetikai pályázatokról adott bővebb tájékoztatást portálunknak.

– Településünkön talán még két olyan önkormányzati tulajdonban álló épület van, amelyeknek még nem valósult meg az energetikai korszerűsítése. Az egyik ilyen az orvosi rendelő, ahol korábban a nyílászárókat már kicserélték, de a könyvtár épületét is fontos rendbe tenni. Most támogatásnak köszönhetően mindkét létesítményen elvégzik a szakemberek a szigetelési munkálatokat, korszerűsítésik a fűtést, a könyvtárban pedig kicserélik a nyílászárókat is. A két beruházás tervezés alatt áll jelenleg – közölte Pintér Miklós Ervin.

Hozzátette: van további pályázat is, amely az egészségügyi és szociális ágazatot érinti, amely során az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat épületének a belső, illetve külső felújítása, valamint átalakítása fog megvalósulni. Ennek köszönhetően korszerűsítik a vizes blokkot és az elektromos hálózatot is.

A polgármester kiemelte, hogy egy másik támogatásból a könyvtár épületében a vizesblokk újul meg és a külső területet is rendbe teszik.

Mint mondta: belterületi utakra is nyertek pályázatot. A szennyvízberuházást közvetően több utat is sikerült felújítani a településen, de még van, amit fontos korszerűsíteni. A mostani projektnek köszönhetően az Árpád út egyik szakasza, valamint a Kinizsi utca kap majd új burkolatot és megoldódik a csapadékvíz-elvezetés is. A beruházások a tervezési szakaszban vannak, várhatóan még ősszel elkezdődnek majd a munkálatok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában