Vetélkedő

2023.05.24. 08:18

Oviolimpián csillogtathatták meg tehetségüket a gyarmati csemeték

Az óvodai évek a gyermek fejlődésének kulcsfontosságú időszaka, ezért lehetőséget kell biztosítani számukra, hogy bemutassák az addig megszerzett készségeiket és tovább fejlesszék azt, ezért a gyarmati óvodák összefogva szerveztek különleges vetélkedőket, különböző helyszíneken a csemeték számára.

E-L. Zs.

Több sportággal is megismerkedhettek a gyerekek

Forrás: Beküldött fotó

– A Balassagyarmati Központi Óvoda tagintézményei egy olyan eseménysorozatot hoztak létre, amellyel az óvodák közötti együttműködést erősítik. Minden intézménynek van egy egyedi projektje, amelyet megismertetne a többi óvodával és bevonná más intézmények gyermekeit is – mondta el portálunknak Király Marietta  intézményvezető.

Hozzátette, hogy a csemeték nemrégiben a Cseperedő Óvodában egy Bringás 7 próba elnevezésű programon mutathatták meg tehetségüket kétkeréken. Az eseményre minden tagóvoda nagycsoportosát és szüleiket várták. Védőfelszerelésben tapasztalhatták meg az alapfokú közlekedési ismereteket, továbbá különböző játékos feladatokkal kedveskedtek a csemetéknek, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy kiállják a 7 próbát. A program folytatásaként hétfőn délelőtt a Játékvár Óvodába érkeztek a tagintézmények iskolába készülő nagycsoportosai az Óvodások Olimpiájára. Ennek az óvodának a kiemelt szerepe a mozgás örömére való nevelés.  

– Több sportággal is megismerkedhettek a gyerekek, volt falmászás, akadálypálya, mozgáskotta, illetve célbadobás is. Állomásonként pedig  kipróbálhatták a különböző sportokat a pedagógusok segítségével –  ismertette az óvodavezető. 

Hangsúlyozta, hogy  helyezést nem értek el a csemeték, mindenki jutalomban részesült. Az eseményen való részvétel nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész óvodai közösségnek is óriási örömet és izgalmat jelentett. Ezáltal kitartást, szorgalmat és együttműködést tanulhattak az ovisok. – Bízunk benne, hogy ez a közösségépítő programsorozat a jövőben is folytatódik a többi tagóvoda közreműködésével – fogalmazott Király Marietta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában