Átadó ünnepség

2023.05.12. 15:56

Ötvenkétmillióból újult meg Szalmatercs egyik leghosszabb utcája

Péntek délelőtt ünnepélyesen is átadták Szalmatercsen, a Rákóczi út teljesen felújított szakaszát, valamint az újonnan aszfaltozott mellékutat is.

E-L. Zs.

A szalagot Balla Mihály (jobbra) Szentes Dezső és a kivitelező cég képviseletében, Szántó Csaba vágta át

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Közel 52 millió forintos támogatásból újult meg Szalmatercs egyik leghosszabb útja, valamint a mellékutcája is aszfaltréteget kapott.

– Az úton nagyon nehézkesen lehetett közlekedni, felülete tönkrement, megkopott, kátyús, egyenetlen volt, ezért hatalmas szükség mutatkozott a felújítására, annak érdekében, hogy biztonságosan haladhasson a forgalom. A település délnyugati részén elhelyezkedő útszakaszt mintegy 50 éve építették, azóta nem történt modernizálás – ismertette Szentes Dezső, a település polgármestere.

Az ünnepélyes átadón Balla Mihály országgyűlési képviselő elmondta, hogy a sikeres projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Magyar Falu Program keretében valósították meg.  

– Nagy öröm számomra, hogy sikerült Szalmatercsen felújítani a Rákóczi utat, amely a település egyik leghosszabb utcája. Az itt élők számára egy biztonságosabb közlekedést fog majd nyújtani – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Balla Mihály arra is kitért, hogy a lakóknak már régi vágya volt az, hogy a 70-es években épült utat felújítsák, és ezt most az önkormányzat sikeres pályázatai lehetővé is tették. 

Az esemény végén a szalagot Balla Mihály, Szentes Dezső és a kivitelező cég képviseletében, Szántó Csaba vágta át ünnepélyes keretek között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában