Gyereknap

2023.05.27. 06:55

Minden a gyerekek körül forog Nógrádban a hétvégén – mutatjuk a programkínálatot

Május utolsó vasárnapja a világ számos országában ünnepnap, amikor is a csemeték állnak a középpontban. Ezért ezen a hétvégén szűkebb hazánkban is számos programmal készülnek az apróságoknak gyereknap alkalmából.

Nagy Orsolya

Szűkebb hazánkban is számos programmal készülnek az apróságoknak hétvégén

Forrás: Shutterstock

Ismét kinyílnak Nógrád vármegye laktanyáinak szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. Ezúttal május 28-án, vasárnap 10 órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyájában, valamint a Nyitott szertárkapuk elnevezésű programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon. 

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunknak elmondta, hogy 16 óráig lesznek látogathatóak a tűzoltólaktanyák, megélénkülnek a szerállások, a lánglovagok pedig próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűz-, vagy éppen balesethez riasztják őket. Hozzátette: megtekinthetők, bizonyos esetekben pedig akár kipróbálhatók is lesznek a speciális eszközök és felszerelések, valamint a kicsik akár magukra is ölthetik a tűzoltók viseletét. Nógrád vármegyében 7 hivatásos tűzoltóság mellett 12 önkéntes tűzoltó egyesület is fogadja a lánglovagok munkája iránt érdeklődő kicsiket.

Zsonghatnak a strandon

Balassagyarmaton május 27-én, szombaton a Zsongás a strandon elnevezésű rendezvényre 10 órától várják az érdeklődőket. A program a Mini Manó golfpálya átadásával kezdődik, majd tornát tartanak Zsófival. Az odalátogatók többek között néptáncot is járhatnak, de a Habakuk Zenekar koncertje is szórakoztatja majd a közönséget. A nap folyamán arcfestéssel, kézműves sátorral, ugrálóvárral, akadálypályával, rendőr-, tűzoltó- és kukásautó bemutatóval is várják az érdeklődőket. Másnap, május 28-án, vasárnap a Manóligetben, azaz a Palóc ligetben ünnepelhetnek a gyerekek. 13 óra 30 perctől gyülekező lesz Pán Péterrel a Fő téren, majd onnan a Vitalitás SE és a Rózsavölgyi Tánccsoport közreműködésével felvonulással kezdődnek a programok a ligetben. Fellép zenés műsorával a Pom-Pom együttes, Szél Bence, a világ legügyetlenebb bűvésze, a Boróka Bábszínház és a Manó Swing is. A szervezők jelmezversenyt is hirdetnek. Ezen túlmenően ugrálóvár, óriás kifestő, játékok, kézművesség, eszem-iszom és sok más érdekesség is várja majd a gyerekeket.

Több programmal is készülnek a megyeszékhelyen

Salgótarjánban sem feledkeznek meg a gyermekekről, ugyanis a Lapos Közösségi Házban várják őket programokkal május 27-én, szombaton 14 órától. Lesz egyebek mellett ugrálóvár, elektromos kisautók, darts, foci, palacsinta, fánk, csillámtetkó és arcfestés is. Ezeken kívül sok-sok játékkal is készülnek a szervezők, de egy zenés vetélkedőn is részt vehetnek Szabó Péterrel.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Az eresztvényi erdő kapitánya címmel szervez programot a családoknak május 28-án, vasárnap. Ennek különleges eleme lesz a tematikus családi akadályverseny, amit már harmadik alkalommal hirdetnek meg.

Bemutatókkal is várják a pásztói csemetéket

Pásztón városi gyermeknapot tartanak május 27-én, szombaton 9 és 19 óra között a könyvtár melletti parkban – közölte az intézmény a közösségi oldalán. A rendezvény mentők, tűzoltók, rendőrök és polgárőrök bemutatójával kezdődik, majd a Help Mentőkutyás Egyesület is elkápráztatja a közönséget. 14 órától pedig színpadi műsorokkal várják a csemetéket, amely során fellép egyebek mellett a Crystal Tánciskola, a Magyar Szentek Római Katolikus Iskola diákjai, az Arabesquere Tánccsoport, de lesz még gyermek zumba is, majd 16 órától a Bogár Muzsika zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. Táncházzal is kedveskednek továbbá a kicsik számára, valamint kiválasztják a pünkösdi királynét és királyt is. Kiegészítő programok is lesznek majd, így például arcfestés, csillámtetoválás, fotófal, ugrálóvár, de óriás buborék is.

Felelevenítik a régi idők játékait

Rétságon is szombaton várják a gyerekeket a KRESZ-parkba 14 órától, ahol számos programmal kedveskednek a szervezők. Így például részt vehetnek a csemeték fegyverbemutatón, rendőr- és tűzoltóautókat is megcsodálhatnak, lesz óriási buborékshow, aszfaltrajzverseny, de felelevenítik a régi idők játékait is.

A kistelepüléseken is számos gyermeknapi rendezvénnyel készülnek

Szarvasgedén a Közösségi téren és a Kastélykertben szombaton 15 órától várják a csemetéket, ahol lesz például baba-mama sátor, horgászat, béka ugratás, kézműves foglalkozás, célbadobás, de arcfestés is. Vanyarcon május 28-án, vasárnap ünneplik a gyerekeket 13 órától, amelynek a focipálya ad majd otthont. Számos foglalkozással és műsorral készülnek a szervezők, de lesznek bemutatók és ügyességi versenyek is. Rimócon május 27-én, szombaton 14 és 18 óra között várnak minden kicsit és nagyot nosztalgiázni, amely során lesz retró diavetítés, mesefilm nézés, de zenés mulatság is. Emellett pedig egy kiállítás is nyílik majd a hétvégén az érdeklődők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában