Árvíz

2023.05.23. 15:35

Köszönetét fejezte ki Nógrádsipek polgármestere az árvíz elleni védekezésben résztvevőknek

Mint arról portálunk már beszámolt: háromszáz ingatlant és hatszáz embert veszélyeztetett múlt szerdán a villámárvíz Nógrádsipeken. Vizi Zoltán, a község polgármestere a minap a település közösségi oldalán mondott köszönetet a lakosoknak és a védekezésben résztvevő önkénteseknek.

Lászlók Judit

Háromszáz ingatlant és hatszáz embert veszélyeztetett nemrégiben a villámárvíz Nógrádsipeken

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött fotó

– Néhány nappal a falunkat sújtó árvíz levonulása után mutatkozik némi idő a gondolataink rendezésére. Amikor azért kell tennünk, hogy mentsük, ami menthető, sajnos gyakran elmarad a segítő kezek megbecsülése. Most, hogy túl vagyunk a védekezési feladatok nehezén, szeretném köszönetemet kifejezni minden önzetlenül segítő nógrádsipeki lakosnak, aki bármilyen formában is részt vállalt a május 17-i árvízi védekezésben és igyekezett óvni a falut és az itt élőket – írta a polgármester közleményében. 

Hozzátette: külön köszönet illeti azokat, akik az ár levonulása után is rááldozták idejüket a kármentesítési feladatok elvégzésére. Szivattyúztak, árkot és átereszeket takarítottak, továbbá igyekeztek enyhíteni a kárt.

– Köszönöm azoknak, akik gépekkel, autókkal vettek részt a védekezési feladatokban. Jó érzés volt látni, hogy egy emberként fogott össze a mentésben résztvevők sokasága. Hálásak vagyunk a katasztrófavédelem munkatársainak is a gyors és szakszerű beavatkozásért, valamint a pontos és precíz irányításért – emelte ki Vizi Zoltán.

A polgármester kifejtette továbbá: külön szeretne köszönetet mondani, azoknak az önkéntes csoportoknak, akik a bajról értesülve segítségükre siettek a környező településekről. Mint írta: hálás a Nógrádmarcalból, a Szécsényfelfaluból, a Szécsényből, a Varsányból, a Nagylócról, az Endrefalváról, valamint a távolabbi Kunmadarasról érkező csapatoknak, hogy melléjük álltak a bajban és önzetlenül segítettek a mentésben.

Vizi Zoltán a közlemény végén együttérzését fejezte ki a bajba jutott és kárt szenvedett lakók felé, majd sok erőt és kitartást kívánt a helyreállítási munkálatokhoz. Végül arra kérte a helyieket, akinek segítségre van szüksége, keresse az önkormányzatot, amely lehetőségei szerint próbálja orvosolni a problémákat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában