Fenntarthatóság

2023.05.29. 11:55

Kiskertet is művelnek a vanyarci óvodások

Gondozzák és ápolják a vanyarci Napsugár Óvoda gyerekei a pályázaton nyert eszközökkel a kertet – közölte a helyi önkormányzat közösségi oldalán.

N. O.

Pályázaton nyerték a szükséges, gyermekméretű eszközöket és a vetőmagokat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Thomka Noémi, az óvoda intézmény vezetője portálunknak elmondta, hogy még tavaly nyertek gyerekméretű eszközöket és vetőmagokat is. Ezeket ültették el még korábban szülői összefogással, valamint egy kerítést is készítettek, amely az óvoda udvaron lévő fáknak a lehullott ágaiból épült.

Kiskert, óvoda, Vanyarc
Nagy örömmel ismerkednek a kertészkedéssel az apróságok, gyakorlati tapasztalatokra is szert tesznek így
Fotó: Facebook / Forrás: Nool.hu

Hozzátette: a napokban már tudtak kiszedni salátát és újhagymát is. A gyerekek pedig nagyon élvezik a kertészkedést, ráadásul, így még az az apróság is megkóstolja a zöldséget, aki egyébként eddig elutasította, hiszen a munkája van benne. Thomka Noémi arra is kitért, hogy a fenntarthatóságra nevelés nagy hangsúlyt kap az intézményben és mindez azért is fontos, mert így az óvodások megismerkednek közelebbről a kertészkedéssel és az egészséges életmóddal.

Az intézmény vezetője elárulta, hogy ebben a pályázatban egyébként egy komposztálót is nyertek, így ezt is megtanulják a gyerekek, akik már rendszeresen használják is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában