Nool.hu videó

2023.05.02. 06:55

Jótékonysági majálist rendeztek Szentén az állatvédő alapítvány támogatására (videó)

A San Lazaro Állatvédő Alapítvány jótékonysági majálist rendezett a helyi önkormányzat támogatásával hétfőn a szentei Közösségi téren. A befolyt összeget az alapítvány elmaradt kórházi számláira fordítják, így lehetővé téve azt, hogy még több bajbajutott állatnak nyújthassanak segítséget.

Lászlók Judit

A befolyt összeget az alapítvány elmaradt kórházi számláira fordítják,

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Az esemény délutáni megnyitóján Illés Kálmán, Szente polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ebben kiemelte, nagy örömükre szolgál, hogy egy ilyen nemes célú rendezvénynek biztosíthatnak helyet. 

– Fontos, hogy legyenek olyan szervezetek, akik a hétköznapi emberek figyelmét is felhívják a felelős állattartásra, illetve ehhez kapcsolódóan az állatvédelemre. Minden tiszteletem az alapítványban tevékenykedőké, akik felvállalták azt, hogy a sérült, elhagyott, gazdi nélküli állatokat megpróbálják megmenteni, illetve olyan elhelyezést biztosítani számukra, ami a továbbélésükhöz szükséges – fogalmazott a polgármester, aki szerint egy-egy ilyen rendezvény is hozzájárul ehhez.

Ezt követően a helyszínen megnyílt Fedor Szilvia fotóművész kiállítását méltatta. Mint mondta, a tárlat témája a természet, amely szervesen kapcsolódik az esemény alaptémájához. A kiállított alkotások egyébként megvásárolhatók voltak, a fotóművész pedig az ebből befolyt bevételt teljes egészében az alapítványnak adományozza. 

Ezután Szabó István, az egyik főszervező osztotta meg a gondolatait a jelenlévőkkel, amelyben leginkább köszönetét fejezte ki a szervezésben résztvevők és a jelenlévők számára. 

Jótékonysági majálist rendeztek Szentén az állatvédő alapítvány támogatására
Számos szórakozási lehetőség várta kicsiket és nagyokat
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Majd Dallos Szilvia, San Lazaro Állatvédő Alapítvány alapítótagja beszélgetett Saliga Zsófia műsorvezetővel a szervezet munkájáról a színpad mellett. Dallos Szilvia elmondta, hogy a San Lazaro Állatvédő Alapítvány 2018-ban alakult meg azzal a céllal, hogy önkéntesek segítsenek a bajba került állatokon. Előtte, azonban sok-sok évig civil állatmentőként tevékenykedtek. Évente pedig ötszáz-hatszáz kutyát sikerül megmenteniük. A beszélgetés során felmerült az is, hogyan lehet támogatni a szervezet munkáját. Dallos Szilvia pedig kifejtette, hogy minden segítségért nagyon hálásak legyen szó tárgyi-, táp- vagy éppen pénzadományokról. Azonban ideiglenes befogadóként vagy az állatok szállításában is szívesen fogadnak segítséget. Végül kitértek arra is, hogy a mai napon összegyűlt adományt mire fordítják majd. 

Jótékonysági majálist rendeztek Szentén az állatvédő alapítvány támogatására
Jól érezték magukat a résztvevők a szentei rendezvényen
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

– Az utóbbi időben rengeteg beteg és balesetet szenvedett kutyánk került kórházba. Igazából emiatt nagyon sok kórházi tartozásunk van, így mindenképpen ezeknek a rendezésére szeretnénk fordítani a ma összegyűlt adományt – mondta Dallos Szilvia. Hozzáfűzte, ugyanis a számlák kiegyenlítéséig az alapítványuk csak úgy tud segíteni a bajbajutott állatokon, hogy más szervezettől kérnek segítséget.

A nap további részében a résztvevők megtekinthették Kisteleki Gergely és a levegő farkasai solymászbemutatóját, a berceli dobsuli előadását, Molnár Edit csehszlovák farkaskutya bemutatóját, Jozso Kyokushin Dojo karate bemutatóját, Konrád Viktor dudás előadását is. Emellett a szervezők számos kísérőprogrammal is kedveskednek a látogatóknak: fotókiállítás, lovaglás, bőrdíszműves foglalkozás, íjászat és ostorozás, fegyver bemutató, arcfestés. A napot Emberöltő zenekar koncertjével zárják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában