Tablet

2023.05.20. 12:24

Hét nyugat-nógrádi iskolába érkeztek új informatikai eszközök

A Balassagyarmati Tankerületi Központ hét köznevelési intézménye kapott a 2022. évi népszámlálásban használt, a kormány által biztosított infokommunikációs eszközből, tabletből.

V. E.

Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatójának tájékoztatása szerint az alsó tagozatos diákok számára a digitális kompetencia fejlesztését szolgálják majd a napokban kiosztott felszerelések. Az eszközöket a nógrádi, romhányi, berceli, varsányi, magyarnándori, őrhalmi és hollókői intézmények kapták meg, ahol tanórákon és egyéb foglalkozásokon is használhatják azokat.

– A tankerületi központunk összesen 133 darab tabletet vett át, amiket azoknak az intézményeknek adtunk tovább, ahol alacsony az információs és kommunikációs – IKT – eszközök ellátottsága, ellenben magas a hátrányos helyzetű tanulók száma. A kiosztott, egy-egy tanulócsoportnyi tableteket a napi szakmai feladatellátás során rendszeresen tudják használni az intézmények – fejtette ki Nagyné Barna Orsolya, aki hozzátette: a digitális kompetencia ismerete és használata életünk részévé vált, így fontos, hogy a tanulók minél előbb elsajátítsák ezt a jártasságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában