Korszerűsítés

2023.05.16. 08:16

Harminchétmillió forintból újulhat meg Ipolyvece egyik legforgalmasabb útja

Komolyabb kivitelezési munkák indulhatnak el a közeljövőben a község központi részén.

Hegedűs Henrik

Ipolyvece egyik legforgalmasabb területe az Ady Endre út. A művelődési házzal szemközt nyíló, a folyó mellett húzódó védőgáthoz vezető szakasz mentén található bal oldalon az orvosi rendelő, jobbról pedig az óvoda épülete, és a gyermeknevelő intézménnyel szemben nemrég alakított ki az önkormányzat egy kis pihenőparkot, ahol több fajta fát ültettek és a növények azóta szépen bontogatják leveleiket. 

Ám a burkolat minősége igen sok kívánnivalót hagyott maga után. Állaga a rendszeres fokozott használattól igencsak leromlott, sok helyen repedezett, rengeteg a kátyú, az autók és a kerékpárok bukdácsolnak arrafelé. Ez az idegenforgalom szempontjából sem szerencsés körülmény, hiszen a biciklis turisták innen közelíthetik meg legegyszerűbben az Ipoly menti rétet, ami pazar látnivalót kínál a természet szerelmeseinek.

Éppen ezért határozta el a falu vezetése, hogy korszerűsíti ezt a forgalmas felületet. Molnár János polgármester megkeresésünkre elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán elnyert, megközelítőleg 37 millió forintos támogatás összege már megérkezett a számlájukra, elindulhatott a közbeszerzés. Ennek köszönhetően várhatóan még ebben az esztendőben a mintegy háromszáz méteres szakaszon megkezdődhet a tényleges kivitelezés. A beruházással párhuzamosan az Adyhoz csatlakozó Kossuth utat szintén felújítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában