Megoldások

2023.05.10. 18:22

Fotókon és videón is mutatjuk a töriérettségi megoldásait

Szerdán a történelem írásbelivel folytatódtak az idei érettségi vizsgák. Íme a megoldások!

Nool

Mint arról korábban beszámoltunk: Nógrád vármegye 21 középiskolájában összesen 1241 tanuló tesz érettségit 51 különböző tárgyból ezekben a napokban. A magyar és matematika érettségi után szerdán a történelem tudásukról adtak számot a diákok. 

A történelem középszintű írásbeli 180 percig tartott, a diákoknak egy központi feladatsort kellett megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő kérdésekből, a második pedig szöveges, kifejtendő feladatokból tevődött össze. Az előbbinél a kérdések többek között Hunyadi Mátyás, a Rákóczi-szabadságharc és az első ipari forradalom is előtérbe került, illetve a sztálini Szovjetúniót és az 1965-os forradalmat is érintették. A feladatok második részében pedig két rövid és két hosszú esszéből kellett egyet-egyet választaniuk a vizsgázóknak. 

A kisalföld.hu kérésére Németh Tibor, a győri Kazinczy-gimnázium igazgatója, történelem szakos tanár egy videóban töltötte ki a 2023-as történelem vizsga feladatsorát, amelyet most ti is megtekinthettek:

Íme, a középszintű 2023-as történelem érettségi megoldásai:

A salgótarjáni GT-sek számára nem okozott különösebb fennakadást a múlt felidézése, így reménykednek az eredményes jövőben:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában