Program

2023.05.24. 16:37

Felelevenítik a pünkösdi hagyományokat Hollókőben

A település a közösségi média oldalán számolt be arról, hogy a hosszú hétvégén is számos programmal várják az érdeklődőket.

L. J.

Mint írták: a község ragaszkodik a hagyományaihoz, az egyik ilyen ünnep a pünkösd, amikor megelevenednek a régi népszokások az Ófaluban. Így vasárnap a sok program – mint például a pünkösdi áldásosztás, a néptáncoktatás, a kézműves- és gasztronómiai vásár – mellett nevezni lehet majd a Hollókő Pünkösdi Királya cím elnyerésére is. Ennek során népi ügyességi feladatokat kell majd teljesíteni a nevezőknek. 

Mindezeken túl a résztvevők megtekinthetik a pünkösdi királylány felvonulását is az Ófaluban 13 és 13 óra 30 perc között, valamint 15 óra 30 perctől 16 óráig. Emellett az Ófaluban táncházzal, a helyi citerazenekar produkciójával, Bukovics János mesemondó előadásával, népviselet- és karikázó bemutatóval, illetve gasztronómiai ínyencségekkel is várják a látogatókat. 

Hétfőn megrendezik a Pünkösdi Várnapokat is a felújított hollókői várban. A nap folyamán Szent László Vitézei fegyveres bemutatót is tartanak, a zenészek pedig különböző időpontokban muzsikálnak a vár udvarán. Emellett a résztvevőknek lehetőségük lesz kipróbálni a középkori fegyvereket, illetve magukra ölthetik az akkori ruhákat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában