Cukiság

2023.05.30. 19:53

Elolvadt az internet: pelyhes fiókáit terelgette a maconkai hattyúpár a tórendszer vízén (fotók)

Egy hattyúcsaládot kaptak lencsevégre a Maconkai-víztározón. A fotók tanulsága szerint a pelyhes fiókák egészen a tópart közelében pancsolva ismerkedtek a külvilággal, természetesen szüleik biztonságot jelentő közelségében.

V. E.

Egy bütykös hattyúpár mutatta meg fiókáit a Maconkai horgászparadicsom látogatóinak

Forrás: Beküldött fotó

Egy bütykös hattyúpár mutatta meg fiókáit a Maconkai horgászparadicsom látogatóinak a napokban. A kedves pillanatról természetesen fotók is tanúskodnak, amely felvételeket a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű közösségi oldal is megosztott. – Ismét nagycsaládosok lettünk – fűzték hozzá az örömhírről tanúskodó képekhez.

Portálunk érdeklődésére dr. Dérer István, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnöke elárulta: a két felnőtt hattyú immár második éve költ a víztározó partján.

– Az előtározó területe védett környezetet biztosít számukra. Örömmel tapasztaljuk, hogy – más fajokkal együtt – a bütykös hattyúpár ott megtalálta magának a megfelelő életteret, ahol zavartalanul kikölthetik tojásaikat és felnevelhetik fiókáikat – fejtette ki dr. Dérer István, aki arra is rámutatott: tavaly négy pelyhes utódot sikerült felnevelnie a hófehér tollú, kecses nyakú vízimadár szülőpárnak, míg idén hét utód követte őket a fészekből a vízbe.

Hozzátette: néhány hónap után a fiatal madarak önállóak lesznek és új területet keresnek maguknak, így várhatóan az idei felcseperedett fiókák sem maradnak majd Maconkán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában