Nool.hu podcast

2023.05.07. 19:20

Elismert gazdasági szakember vehette át a Nógrádban Európáért Díjat (podcast)

Festői környezetben, a somoskői vár lábánál kínáltak számos kikapcsolódást az Európa-napon vasárnap. Az Europe Direct Nógrád Információs Iroda eseményén a Nógrádban Európáért Díjat is gazdára talált.

G.P.

Sokan kilátogattak a programsorozatra

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Nyüzsgő gyermekek, mosolygós arcok, finom illatok, festői táj – ezek jellemezték a vasárnapi Európa-napot, amelyet az Europe Direct Nógrád Információs Iroda nógrádi irodája rendezett meg szűkebb hazánkban. Fenyvesiné Mester Erika irodavezető köszöntőjében elmondta: május 1-jén ünnepeltük Magyarország Európai Unióhoz (EU) való csatlakozásának 19. évfordulóját. 

– Ennek keretében országszerte színes programokkal, nyereményjátékokkal készül az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartói Irodája, valamint az Europe Direct tájékoztató hálózata – tette hozzá. Kiemelte: e rendezvénnyel az a céljuk, hogy a polgárok betekintést nyerjenek az EU-s intézmények munkájába, a fiatalok pedig játékosan ismerkedhessenek meg ezzel a közösséggel. 

Díjat nyújtottak át

A köszöntőt követően átadták az iroda által alapított Nógrádban Európáért Díjat, amelyet egy évben két személynek ítélnek oda. Idén Sándor Ildikó vehette át az EU-naphoz kötődő elismerést.

– Sándor Ildikó egy elismert gazdasági szakember, aki számos európai uniós pályázati projektet készített elő, menedzselt és zárt sikeresen, ezért is szerettük volna tevékenységét elismerni és jutalmazni a díjjal – emelte ki Fenyvesiné Mester Erika, majd átadta az emlékplakettet. 

A résztvevők egész nap íjászkodhattak, ugrálóvárban mókázhattak, vattacukrot és csurgatós kenyeret fogyaszthattak, valamint a tudásukat is próbára tehették uniós totók kitöltésével. A legügyesebbeket és legszerencsésebbeket ajándékcsomaggal jutalmazták. 

Sándor Ildikó (középen) a díjátadókkal
Sándor Ildikó (középen) a díjátadókkal
Fotó: H.Cs. / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában