Kézművesség

2023.05.29. 09:00

Csomózási technikával alkotnak különféle tárgyakat a sziráki szakkörösök

Régi mesterségek felelevenítését tűzte célul a Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör elnevezésű programja. A különféle foglalkozások közül a szirákiak a makramét választották, nagy odaadással készítik ezzel a technikával a különféle tárgyakat.

G. E.

Sok szép elkészült alkotás került ki a lelkes szakkörösök kezei alól

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Szirák Polgárosodásáért Alapítvány

A Nemzeti Művelődési Intézet által elindított program a régi mesterségek felelevenítésén túl a helyi közösségek formálását tűzte ki célul. A kezdeményezéshez szűkebb hazánkból is sok csoport csatlakozott, amelyek több tevékenység közül is választhattak. 

Egyebek mellett a papírfonás, a gyöngyfűzés, a nemezelés, a mézeskalács-készítés és a makramézás technikáját is elsajátíthatják. Ez utóbbi mellett döntött a Szirák Polgárosodásárt Alapítvány, csomózási technikával alkotnak különféle eszközöket, dísztárgyakat és ékszereket. A legutóbbi foglalkozáson fali tartókat készítettek a lelkes szakkörösök – számolt be közösségi oldalán  az alapítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában