Medve

2023.05.31. 17:44

A nógrádi medvék egyike hagyott nyomot Sirok határában?

Medve cammoghatott Sirok határában, amit újabb nyomok is alátámasztanak.

Nool

Tuza Gábor, Sirok polgármestere, medveveszélyről tett közzé felhívást a közösségi oldalán – írta testvérportálunk, a Heol.hu.  Mint arról beszámoltak: a polgármester arról tájékoztatta a lakosságot, hogy Almalápa és a Szabás környékén, a 24-es út Eger felőli bevezető részén medvét, medvenyomot észleltek. Hangsúlyozta, ez egy információ, figyelemfelhívás, nem pánikkeltés!

Arra kér mindenkit, hogy most a gombaszezon kezdetén és természetesen később is, fokozott figyelemmel legyenek. Kora reggel, alkonyat környékén ne járjanak az erdőkben. Ha mégis találkoznak medvével, csendben, nem hátat fordítva az állatnak, minél előbb távolodjanak el tőle és az erdőből is jöjjenek ki. Kérem, értesítsék a polgármesteri hivatalt!  írja a faluvezető.

Mivel a medvék ismertek nagy területen való vándorlásukról, így akár az egyik Nógrádban bóklászó állat lábnyomát is láthatták, aki átcammoghatott a szomszéd megyébe.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában