Történések

2023.05.30. 21:56

A nap legfontosabb nógrádi hírei egy helyen – 2023.05.30.

A hét első munkanapján sem maradtak hírek nélkül olvasóink. Lássuk, mi minden történt kedden!

G. P.

Nagy sikert aratott az eresztvényi gyermeknap

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont által szervezett, Az eresztvényi erdő kapitánya című rendezvényre sok helyi szülő és gyermek kilátogatott, akik körében osztatlan sikert aratott a családi akadályverseny. A látogatóközpontnál zajló programokat nagyon élvezték a kicsik és nagyok egyaránt, a Palóc Roham pályáját azonban nem csak ők, hanem Oláh Gergő is kipróbálta. 

Évtizedes régészeti kutatásból nyitottak kiállítást a salgótarjáni múzeumban

A Hrúz testvérek muzsikájával kezdődött a Görbeország Nógrád vármegye régészete az elmúlt 10 évben című kiállításmegnyitó a minap a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban. Az eseményen dr. Shah Gabriella igazgató köszöntötte a résztvevőket. 

Több mint 9 kilométeren át gyalogoltak Eresztvényben

A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark nyílt túrát szervezett a minap Vezetett túra az Eresztvényi Kőbányák tanösvényen címmel. A barangolás az Eresztvényi Látogatóközponttól indult és több mint 9 kilométeren át tartott.

Ikarusra cserélnek egy Localo típusú buszt Salgótarjánban

Egy busz cserélődik június beköszöntével a salgótarjáni helyközi állományban. Selejtezik a 2007-es évjáratú Alfa Localo-t, mely helyére a Jász-Nagykun-Szolnok megyéből átkerülő 2000-es gyártású Ikarus kerül. 

A Néprajzi Múzeumba is ellátogattak a szakmai napon a salgótarjáni könyvtár munkatársai

Budapesten jártak szakmai napon a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár munkatársai a napokban. Kezdésként az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum főigazgatójának, dr. Péterfi Ritának olvasásszociológiai előadását hallgathatták meg, majd az intézmény oktatástörténeti kiállításának tárlatvezetésén és a szecessziós épület bejárásán vehettek részt. 

Salgótarjániakkal a soraiban nyert Európa-bajnokságot a strandkézi válogatott

A salgótarjáni játékosok közül Csuka Balázs és Hajdú Péter is tagja volt az Európa-bajnokságon szereplő strandkézilabda válogatottnak. A portugál kontinenstorna döntőjében a magyarok 2:0-ra legyőzték Németországot. Az európai szövetség honlapja szerint a magyarok az első szettet 20:16-ra, a másodikat 20:18-ra nyerték meg. John András hat, Vizes Patrik és Kun Attila négy-négy, Gyene Norbert három, a Strandépítők egyik büszkesége, Csuka Balázs kettő, Balogh Ádám pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez. 

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában