Reform

2023.04.15. 08:25

Új szervezeti felépítésben működik tovább a gyarmati börtön

A büntetés-végrehajtási szervezetet érintő reform végéhez érve az új szervezeti felépítés szerint folytatja munkáját a Balassagyarmati Fegyház és Börtön. Az átalakult körzet központja a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet.

Ember-Lukács Zsófia

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Forrás: bv.gov.hu

Fotó:

A büntetés-végrehajtási szervezet hatékonyabb működése érdekében átfogó strukturális reformot hajtottak végre, amelynek eredményeként új, régiós szintű szakirányítási szint jött létre – ismertette Lelovics Zoltán, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön sajtóreferense.

Kiemelte, hogy az öt agglomerációs körzet – egy-egy vezető intézettel az élükön – hidat képez az országos parancsnokság és a területi, illetve helyi besorolású intézetek között. Az egy térségben található intézetek olyan együttműködési rendbe szerveződtek, amelynek keretében akár közös szolgálat ellátásával, akár az erőforrásaik megosztásával segítik egymást.

Lelovics Zoltán arra is kitért, hogy a Balassagyarmati Fegyház és Börtön a IV. számú Agglomerációs Körzethez tartozik a Márianosztrai Fegyház és Börtön, a Váci Fegyház és Börtön, valamint a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet mellett. A körzet központja pedig a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában