Programlehetőség

2023.04.01. 12:28

Tojáskeresés az ősvilágban? Ipolytarnócon is készülnek a húsvétra!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyin, így az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen húsvétkor is számos remek programmal várnak minden érdeklődőt.

A.E.

A gyerekek az egykori ősállatok szobrait is szemügyre vehetik majd tojáskeresés közben Ipolytarnócon

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hüvösi Csaba

A húsvéti hosszú hétvége számos remek programot tartogat szerte Nógrád vármegyében, a lehetőségeket pedig tovább bővíti a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság is, melynek Nógrád és Heves vármegye területén található látogatóhelyein szintén minden érdeklődőt szeretettel várnak majd. Ami szűkebb térségünket illeti, ezúttal is egy remek – összetett programkavalkádot tartogató – időutazásra várnak mindenkit Ipolytarnócra, ahol betekintést nyerhetnek az érdeklődők az ősvilág titkaiba.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark geoturisztikai központja a négy napos húsvéti hétvégén természetesen a gyerekekre is gondol, így mind a négy napon lesz majd tojáskeresés a fiatal generációnak. Április 8-án az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől 10 óra 45 perckor tematikus túrát is indítanak az egykori vulkáni katasztrófát követő kibontakozás, a pandémia és tavaszi újjáéledés témáit is magában foglaló geológiai tanösvény bejárása mellett.

– Ezen a napon és húsvét vasárnap bemutatkozik a Vidra Verda is, ingyenes „Mocsárjáró” programjával a Miocén erdő vízi élővilágára nyit ablakot az érdeklődőknek, családoknak és csoportoknak egyaránt. Április 9-én 11 órai kezdettel a Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett az élethordozó ősóceánra, az egykori tengerelöntésekre, Pannon-tóra és a Kárpát-medencei vizekre, locsolásra emlékeznek – írja weboldalán található közleményében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. 

– Április 10-én a 10 óra 45 perckor kezdődő Húsvéti Miocén túrán a Miocén erdő orrszarvús szigetének nőstény lakóit és fáit megöntő gesztussal kiváltják a Hollókőn szokásos vödörrel locsolást, a Szebbik Nem így bátran, helyi locsolkodás nélkül részt vehet a programon – tették hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában