Egészségügy

2023.04.12. 13:51

Mérföldkő az onkológiai ellátásban: megkezdte működését a sugárterápiás centrum Salgótarjánban

Újabb mérföldkövéhez érkezett a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban tíz éve funkcionáló onkológiai ellátás, ugyanis megkezdte működését az egyik legmodernebb technológiával felszerelt sugárterápiás centrum.

Gulyás Edina

Megkezdte működését a jelenleg elérhető egyik legmodernebb technológiával felszerelt sugárterápiás centrum

Forrás: Szent Lázár Kórház

Fotó: Gyurkó P.

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban már több mint tíz éve működik az onkológiai ellátás, amely most új mérföldkövéhez érkezett. A megyei intézményben megkezdte működését a jelenleg elérhető egyik legmodernebb technológiával felszerelt sugárterápiás centrum, biztosítva a térségben élők komplex, magas színvonalú ellátását – tájékoztatott közleményben az intézmény.

Amint arról beszámoltak: öt évvel ezelőtt, a Modern Városok Program keretén belül, 17,4 milliárd forintos kormányzati támogatással kezdődött el a kórház területén a 3300 négyzetméteres onkológiai központ kialakítása. Az új létesítményben teljeskörű kezelési lehetőségek, sugárterápiás és endovaszkuláris beavatkozások egészítik ki egymást. Ennek köszönhetően az onkológiai műtétek feltételrendszere is lényegesen javul.

A beruházáshoz kapcsolódik egy olyan érfestéses laboratórium is, ahol a szív- és érrendszeri betegségeket, illetve az agyér-betegségeket is megfelelően lehet kezelni. Fontos újítás, hogy az úgynevezett endovaszkuláris onkológiai technikának köszönhetően az arra alkalmas formájú és megjelenésű daganatos betegségekben minimális beavatkozással érhető el terápiás siker.

– Hazai viszonylatban a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban kialakított sugárterápiás centrum 14. az országban. A komplex kezelések orvosok, orvos-fizikusok, asszisztensek együttműködésével valósulnak meg, a fejlesztéseknek és a beszerzett eszközöknek köszönhetően pedig az egyik legmodernebb ellátóegység kezdheti meg működését – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában