Nool.hu videó

2023.04.19. 19:58

Kinyílt a világ: aktív, fájdalommentes életet élhet az új protézissel a bátonyterenyei édesanya (videó)

Korábban csak álmodozott arról, hogy kerékpárra pattanjon, ma már nem okoz nehézséget a biciklizés Reviczki Ildikónak. A bátonyterenyei anyuka egy hónapja hordja azt a korszerű protézist, amire felajánlásokból gyűlt össze a szükséges önerő.

Gulyás Edina

Amióta Reviczki Ildikó a korszerű eszközt használja, heti három alkalommal jár edzőterembe

Forrás: Nool

Fotó: L. A.

Igaz, hogy még csak az edzőtermi biciklin teker Reviczki Ildikó, hiszen most tanul kerékpározni. Már többször írtunk arról a fiatal, bátonyterenyei édesanyáról, akinek gyermekkorában, egy betegség miatt amputálták a bal lábát. Mivel a műtét előtt még nem tudott kétkerekű járművön közlekedni, a korábbi műlábak pedig alkalmatlanok voltak erre a tevékenységre, felnőtt fejjel, csak a közelmúltban pattant nyeregbe. Egy hónapja hordja ugyanis azt a korszerű protézist, amivel már semmi akadálya nincs annak, hogy közös kerékpáros kirándulásra induljon családjával.

Másfél hónap alatt gyűlt össze az önerő

– Egy gyógyászati segédeszközökkel foglalkozó cég plakátján láttam meg azt a protézist, amit kipróbálásra meg is kaptam. Ennek köszönhetően megváltoztak a mindennapjaim, a legfontosabb, hogy elmúlt a fájdalom – mesélte korábban Ildikó, aki azt is elmondta, hogy a közösségi oldalon kért segítséget az elmúlt év őszén ahhoz, hogy a borsos árú, 22 millió forintos műlábat meg tudja vásárolni.

A gyűjtéshez nagyon sokan csatlakoztak, így a jószívű ismerős és ismeretlen adományozóknak köszönhetően másfél hónap alatt összegyűlt az önerőhöz szükséges négymillió forint. Az állami támogatást is megkapta a fiatal anyuka, így néhány hete már a saját protézisét használhatja.

Edzőterembe jár és kertészkedik is

– Végtelenül boldog vagyok, hogy sikerült elérni a célomat, és hálás azoknak, akik segítettek abban, hogy fájdalom nélkül élhetem a mindennapjaimat – fogalmazott Ildikó, hozzátéve: – Élvezem a mozgást, sokat sétálok, előfordul, hogy még este is útnak indulok. Egy fárasztó nap után is elmegyek a boltba. Mivel néhány éve költöztünk új házba, a kert rendezését még nem tudtuk megvalósítani. Az új lábbal a ház körüli munkából is ki tudom venni a részem, füvet vágok, virágot ültetek.

Mint mondta: mégis az a legnagyobb öröm számára, hogy családjával több közös programot tudnak szervezni.

– A kislányom nyolc éves, első osztályos. Abban a korban van, amikor igényli a figyelmet, nagyon aktív, így iskola után még sokat játszunk együtt – mondja Ildikó, aki arra is kitér: – Nagyon büszke rám, és mindig mondja, hogy szuper anyukája van. Az új protézisnek köszönhetően még több programon tudunk együtt részt venni, habár eddig sem unatkoztunk, közösen szoktunk sütni és szeretjük kreatívan lefoglalni magunkat.

A mozgás még több energiát ad

– Amióta a korszerű eszközt használom, heti három alkalommal járok edzőterembe, de az úszást is beépítettem a mindennapjaimba. A mozgás kikapcsol, feltölt, levezeti a stresszt és a feszültséget – fogalmazott a fiatal anyuka, akivel ez alkalommal az edzőteremben találkoztunk. Mint mondta, nemcsak az anyagi támogatásért hálás, más jellegű felajánlást is kapott. Egyebek mellett a helyi uszodába bérletet, és az ott található edzőtermet is ingyen használhatja Göröcs Attilának, a tulajdonosnak köszönhetően.

Nincs is időnk tovább beszélgetni, Ildikó feláll a taposógépre, amit a korábbi műlábbal lehetetlen volt használni. Búcsúzóul még elmondja: sosem feledi el azt az összefogást és a támogatást, amit az elmúlt hónapokban kapott. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy ne dőljön be senki azoknak a csalóknak, akik még mindig az ő bejegyzésével próbálnak megrövidíteni másokat. Végül elárulta: egy vágya még maradt. Férjével nagyon szeretnék, ha hamarosan újabb gyermekkel bővülne a családjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában