Program

2023.04.27. 12:23

Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a csesztvei Madárijesztő Szépségfesztivált

A település önkormányzata a közösségi oldalán adta hírül, hogy május 1-jén, hétfőn majálist rendeznek a községben, valamint huszonnegyedik alkalommal tartják meg a Madárijesztő Szépségfesztivált.

L. J.

A felhívás szerint a programok 9 órakor kezdődnek egy pontszerző vetélkedéssel. A résztvevők a művelődési háznál gyülekeznek majd, onnan indulnak el gyalog a kilátóhoz. 10 és 12 óra között zajlik majd a versenyre való nevezés és a bakusz állítás a művelődési ház mögött található patakparton. 

Ezt követően a zsűri bírálja az alkotásokat, majd 14 órakor kihirdetik a huszonnegyedik Madárijesztő Szépségfesztivál eredményeit. Eközben 13 óra 30 perctől Kézműves Katica várja a gyerekeket arcfestéssel, fajátékokkal és pontgyűjtéssel. 16 órától a szervezők virslivel kedveskednek a résztvevőknek. Az eseményt 17 órakor zárják, ahol értékelik az aznapi pontgyűjtést, továbbá a jelenlévők régi fényképeket tekinthetnek meg a Madárijesztő Szépségfesztiválról a művelődési házban. 

Három szempont alapján bírál a zsűri

A település honlapján található információk szerint a Csesztvei Hagyományőrző és Kulturális Egyesület 1999 óta minden év május második vasárnapján rendezi meg a bakuszok találkozóját. A Madárijesztő Szépségfesztivál versenyre nevezők délelőtt madárijesztőket építenek a patakparton, majd a hagyományok szerint dél körül a pártatlan zsűri pontozza az ötlet, a kivitelezést és a működőképességet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában