Munkaterület átadás

2023.04.13. 14:39

Három kilométeren újul meg a Szécsény-Pásztó összekötő út

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 3,1 kilométeren újul meg a 2122-es jelű út szakasza. A beruházás nyitóeseményén csütörtök délelőtt jelen volt: Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke és Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, valamint Szalai Gábor Nagylóc polgármestere.

E-L. Zs.

A beruházás nyitóeseményét csütörtök délelőtt tartották

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

–  A 2122-es jelű út 3,1 kilométeres útszakasz felújítása a Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósítják meg. Ennek részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő felület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfalt kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épül. Megtörténik a KRESZ táblák cseréjére és az új, tartós burkolati jelek festése is. A fejlesztés 90 napot vesz igénybe – számolt be róla Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Balla Mihály az eseményen hangsúlyozta: nagy vágya volt a helyieknek, hogy a Nagylóc és Zsunypuszta közötti útszakaszt felújítsák. – Az Észak-Dél irányú utak megújítása azért is fontos, mert ez a szakasz is része annak a rácsatlakozásnak, ami a 21-es főút felé viszi Pásztó térségébe az erre közlekedőket– mondta Balla Mihály. 

Hozzátette: az év második felében elindulhat a 2108-as számú úton, Balassagyarmat és Aszód között, több szakaszon is a teljes útburkolat felújítása, ami több település közlekedését is érinti. –  Olyan lehetőség nyílik meg a jövőben az út fejlesztésével, hogy a térségbe látogatók és az itt élő emberek jobb körülmények között tudnak majd közlekedni– emelte ki az országgyűlési képviselő.

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek a megvalósításért. 

– Nagy öröm számomra, hogy a megyei önkormányzattal ebben szerepet tudtunk vállalni. Célunk, hogy szűkebb hazánk épüljön, aki ide született és az itt élő emberek pedig boldogulni tudjanak. Ehhez a célhoz új munkahelyek kellenek, a szolgáltató szektor erősödése és, hogy egy valóban élhető élettér alakuljon ki. Ez a felújítás is hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők el tudjanak jutni biztonságosan egyik helyről a másikra – emelte ki a megyei közgyűlés elnöke. Beszédében arra is kitért, hogy jelentős számú útfelújítás történt az elmúlt időszakban, ami a legzöldebb megyeként a turizmus számára is fontos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában