Ünnep

2023.04.03. 14:23

Hagyományos falusi húsvétot tartanak Mátranovákon

G. E.

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a falusi húsvétot Mátranovákon. A hagyományőrző, közösségkovácsoló programnak a Május 1. Művelődési Ház udvara ad otthont, április 9-én, vasárnap, 15.30 órától. 

– Pandémia idején elmaradt, illetve az online térbe költözött az esemény. Azt megelőzően pedig a helyi templom udvarán tartottuk meg azt. Idén új helyszínt kerestünk, mivel zajlik a templom felújítása. Bízunk a szép időben, mert akkor a művelődési ház udvarán a MANTE Néptánccsoport népviseletbe öltözve mutatja be a hagyományos, vödörből, vízzel való locsolkodást. Ellenkező esetben ez elmarad és bent zajlanak majd a programok – tájékoztatott Maruzsné Répás Lilla helyi közművelődési szakember. 

Mint mondta, az alkalomra versmondó versenyt hirdetnek, amire április 5-ig lehet jelentkezni. Ezen kívül tojáskereső és szellemileg, fizikailag is megmozgató ügyességi játékkal, jó hangulatú délutánnal várják a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában