Csökkent a koronavírus koncentrációja a salgótarjáni szennyvízben

Mutatjuk a friss járványügyi adatokat!

Nool

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint az átlagot tekintve országszerte csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.  

Csökkenő a tendencia a vizsgált budapesti agglomerációs településeken, valamint Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon és Szombathelyen. A mintavételi helyek többségét stagnáló értékek jellemzik, míg emelkedés egyetlen helyszínen sem figyelhető meg. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja két városban – Győrben és Szombathelyen – a mérsékelt, a többi 20 településen pedig az emelkedett tartományba esik.

szennyvíz
Forrás: NNK

Mint arról korábban beszámoltunk, az előző héten 616 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 201 355 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A múlt héten elhunyt 8, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 846 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 148 647 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 3862-re csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában