Korszerűsítés

2023.04.26. 11:03

Bő egy hónapja gőzerővel újítják az összekötő utat Héhalomban

Április elején adták át a Héhalom és Nógrád vármegye határát összekötő út felújítását jelentő munkaterületet a szakembereknek. Azóta az építkezés gőzerővel halad, a tervek szerint július végére elkészülhet a térség életében igen fontosnak számító útszakasz.

P. K.

A munkát a HE-DO Kft. önállóan végzi el

Forrás: magyarepitok.hu

Mint arról portálunk a munkaterület átadásának napján beszámolt: több mint négy kilométeres útszakasz korszerűsítését kezdték meg a szakemberek, a beruházás másfél milliárd forintból valósulhat meg. Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője akkor kiemelte: régi álom válik valóra a 2109-es számú Aszód-Verseg-Szarvasgede összekötő út korszerűsítésével, hiszen így Héhalomból hamarosan korszerűbb utakon juthatnak el a közlekedők a vármegyehatárig. 

A magyarepitok.hu minap megírta, hogy az érintett szakaszra a közbeszerzést a Magyar Közút Zrt. írta ki, a munkát pedig a HE-DO önállóan nyerte. A szakportál a cég sajtóközleménye alapján közölte, hogy az érintett, 4126 méter hosszú szakasz teljes szélességben új burkolatot kap, valamint az ott található, Bér-patak feletti híd rendbetétele is része a projektnek. Timár Gellért főépítésvezető elmondta a portálnak, hogy a munkálatokat 16 ütemben végzik el.

– 2023. április 3-án vettük át a munkaterületet. Az út pályaszerkezete számos helyen, nagy felületen elöregedett, elfáradt, tönkrement. Ez kátyúban, süllyedésben és deformációban mutatkozik a felületen. Ezeken az utazáskényelmet erősen rontó helyeken cseréljük ki lokálisan a pályaszerkezetet, ezzel megerősítve az útalapot, majd a javított útpályára két réteg, 8 centiméteres aszfaltot terítünk –  tette hozzá.

Júliusig forgalomkorlátozásra lehet számítani

A főépítésvezető közölte: az ideiglenes forgalomtechnika négy jelzőlámpával 4×500 méter munkaterületet biztosított számukra, így már a projekt legelején ki tudtak bontani 700 négyzetméter lokális pályaszerkezetet, ebből 200 méteren pedig vissza is építették az első réteget. Szintén a kezdeti fázisban, 400 méteren elkészült a profilozás és a földárok szedés is, továbbá a híd felén is lebontották az útpálya rétegeit. A szakemberek a tervek szerint július 31-én készülnek el a teljes felújítással, addig a munkaterületen folyamatos forgalomkorlátozásra van szükség.

Nemrég arról is írtunk, hogy Héhalom külterületén egy ismeretlen megrongálta az útfelújítás miatt kihelyezett forgalomirányító fényjelző készüléket, ellopta annak akkumulátorait is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában