Helyi közélet

2023.04.01. 21:32

Baglyasalján is megemlékeztek az aktuális évfordulókról

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés-Háza Baglyaskő Idősek Otthona korszerű, szép épületben működik Holecz Istvánné Pál Cecília igazgató vezetésével. Az intézmény az értelemszerű, alapvető funkcióinak ellátásán túl igyekszik rendezvényekkel is színesíteni, tartalmasabbá tenni a gondozottak életét.

Cs. B.

Nagy tetszést aratott az óvodások műsora

Forrás: Beküldött fotó

A Covid-járvány, a pandémia előtti években például rendszeresek voltak az úgynevezett Baglyaskő Galéria képzőművészeti és fotókiállításai, amelyek megnyitó ünnepségeit rendszerint hangszeres zene kísérte. A közelmúltban pedig más jellegű programokra került sor. 

Mint arról már korábban is hírt adtunk, a József Attila Művelődési Központ Előtér Galériájában Üzenet címmel nyílt meg Oravecz Géza portrékiállítása harmincnégy otthonlakóról készített képeiből. A megnyitót – amelyen az érintettek közül többen is jelen voltak – Homoga József fotóművész, a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület elnöke tartotta. A portrékon szereplők a fiatalabbak okulására egy-egy gondolatot is odaírtak a képek aljára. Például a 77 éves Imre az írta: Időben tanulják meg tisztelni egymást, különben már késő. Erre mintegy rímel a 69 éves Éva gondolata: Mindenekfelett a szeretetet kell tisztelni. A 89 esztendős Gizi szerint a boldogság a hosszú élet titka. 

Nagy örömet okozott, tetszést aratott az idősek körében a Bednárné Zsélyi Szilvia vezette belvárosi Pitypang Óvoda apróságainak kedves műsora, amellyel Takács Natália óvónő csoportja a nők napján dallal, tánccal köszöntötte a hölgyeket. A Füleki úti otthonban élő férfiak nevében Novák Sándor énekes és néhány muzsikus társa nótákkal szórakoztatta a gyengébbik nem képviselőit, akik egy-egy szál virágot is kaptak. Természetesen a Gondviselés Házában sem feledkeztek meg az egyik legszebb nemzeti ünnepünkről, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról. Főként versek hangzottak el a felejthetetlen emlékű és hatású esemény tiszteletére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában